Günaydın Sevgili günlük
Bugün iyi haberler var yine diyebilirim. Bir yandan da ince ince dantel işler gibi çabalarımı sürdürmeye ve kendime yeni kapılar bulup açmaya devam ediyorum.
sabah kalktığımda çektiğim esmalar da etkilerini göstermeye başladı bunu hissedebiliyorum. Gerçekten çok güçlülermiş. etkilerinden bazıları hafızamın ve beden sağlamlığımın artması, kendine güven, hayata pozitif bakma ve kendini daha genç hissetme gibi şeyler. Ruhumun da gençleştiğini hissediyorum ve yeni şeyler denemek ve yanılmak tecrübe kazanmak öğrenmek konusunda daha istekli ve enerjiliyim. Sanki 16 yaşıma geri dönmüş gibi oldum.
Bir de unutmadan, dışarı çıktığımda artık insanların daha fazla dikkatini çekiyorum. Eskisi kadar kendimi görünmez adam gibi hissetmiyorum.
esmaların güzel etkilerini gördükten sonra Bugünden itibaren sabahki esma listeme yenilerini ekledim. Yenileriyle beraber bugün itibariyle çektiğim esmaların listesi son haliyle şu şekilde oldu.
Ya fettah
Ya vedud
Ya hayy
Ya kayyum
Ya rauf
Ya zahir
Ya vasi, Ya hakim
Ya nafi
Ya rafi
Ya celil
Ya metin
Ya cami
Ya alim
Ya muizz
Ya hadi
Ya reşid
Ya selam
hepsini yine sabah 10 ar kere ve akşam yatmadan önce 10 ar kere çekeceğim.
bu esmaları 99 esma arasından nasıl seçiyorsun diyenlere cevabım, Ender saraç ın "artık ruhunu da besle" adlı kitabından faydalanıyorum. bütün esmaların tek tek açıklamaları ve nelere faydalı oldukları yazıyor. Ben de amaçlarım ve dileklerime en uygun olanları seçmeye özen gösteriyorum. mesela sınavlarımda başarılı olmak adına hafızayı güçlendirme etkisi olan esmayı seçmek buna örnek verilebilir.
Bunla beraber amaç belirlemenin gücü adlı mp3 sabah kalktıktan sonra ve gece yattığımda dinlemeye ve ego ve suçluluk telkinlerimi dinlemeye devam ediyorum. ve tabi diyetime olması gereken şekliyle devam edip günlük multivitaminimi de alıyorum. ve elimden geldiğince spor da yapıyorum.
birkaç gün önce (çok değil 2-3 gün önce bile denebilir) kafam karışıktı. çok karışıktı. hangi amacıma öncelikli olarak yoğunlaşmam gerektiği konusunda. şimdi düşüncelerim daha netleşti. ve işe girip çalışma konusunda çok fazla acele ettiğim kanısına vardım. onun için şimdilik office programlarını öğrenme işini biraz olsun ertelemeyi düşünüyorum. Öncelikli olarak kilo vermeye devam etmeliyim ve nasipse bu yaz ayında sınavlarımdan başarılı olup diplomamı almalıyım. ilk sınava 20 gün kaldı. bu 20 gün office programı çalışmak bana faydalı olmayacaktır. onun yerine okulumun derslerini çalışmalıyım. ve de bazı eksiklerimi tamamlamak ve vasıflarımı arrtırmak için zamana ihtiyacım var. o yüzden işe girme konusu en azından 6 ay sonra düşünebilirim. Diplomamı aldıktan sonra işhayatı konusunda kendimi eğitmeye başlamayı düşünüyorum. o zamana kadar biraz daha kilo vermiş olurum zaten.
Giyim kıyafet konusunda aşırı para harcaması yapmamak için de bir plan yaptım. mesela mahallemde çok şık giyinmem gerekmiyor. insanların geneli zaten spor giyiniyorlar kendi evlerinin çevresinde yani mahallede. o yüzden mahalle için 1-2 eşofman takımı, spor bir yelek ve bir adet bel çantasıyla spor ayakkabı yeter de artar bile. yaz mevsimi için de 1-2 adet kapri yeterli olacaktır bu saydığım şeyler hele de kaliteli ve iyi görünümlüyse ne ala.
mahallede kot pantolonlara bluzlere hiç gerek yok.boşuna eskitmiş ve harcamış olurum. sonra işin yoksa tekrar para harca tekrar al. hele de hergün makyaj yapmaya ve takı takmaya da gerek yok. öyle şeyleri bulunduğum semtin dışında daha uzak mesafelerde alıp giymeyi düşünüyorum. bu durumlarda da zaten çok klasik giyinmeyi düşünmüyorum. mahallede giydiğim spor tarz giyimin biraz daha şık olanı yani spor-şık giyinmeyi düşünüyorum.
ve günün sürprizi :) 11 nisan itibariyle beni 85.0 kg gösteren tartım. bu sabah beni 83.9 kg gösterdi...yihuuuuu :)