Merhaba günlüğüm!!! Bugün kendimi çok çok iyi hissediyorum :))
Bir kaç gün önce kekemelik ile iligili forumları karıştırırken konuşma terapilerinin çeşitli vitamin ve mineral takviyesi ile desteklenmesi durumunda daha olumlu sonuçlar elde edildiğini okudum. En çok Magnezyum, kalsiyum ve B vitamini kompleksi kullanılıyormuş. Magnezyum kasların gerginliğini azaltıyormuş. Kalsiyum ise magnezyumun vucüttan atılmasına yardımcı oluyor. Bir nevi denge sağlıyor. B vitaminleri ise beyindeki nörotransmitterlerin daha iyi çalışmasını sağlıyormuş. Folik asit de bu konuda etkiliymiş. Kekemelerde genelde ses telleri çevresindeki kaslar hep gergindir, bu nedenle ses çıkarmakta zorlanırlar. Ayrıca konuşma sırasında beyindeki dopamin seviyesi çok artıyormuş ve bu da konuşma merkezini etkiliyormuş. Beyindeki dopamin seviyesinin kontrolü için pagaclone isimli bir ilaç üzerinde çalışılıyormuş. 2. tur deneylerde %55 başarı oranı sağlanmış. Pagaclone'u değilde vitamnin takviyesini denemeyi düşünüyorum. Ama vitaminleri doğal yollardan almak bana daha doğru geliyor. Bi de bu vitamin ve minerallerin vücutta fazla bulunması vücut işleyişinde sorunlara sebep olur mu acaba? dusun Doktora danışmak lazım.
Ben bi yandan beynimin daha sağlıklı çalışmasını sağlayacak besinler almaya başladım. Konuşmamda bir rahatlama var ama plasebo etkisi olabilir
Denemeye devam, kaybedecek birşeyim yok
Her akşam kitap okumaya çalışıyorum artık. Daha yavaş konuşmaya çalışıyorum. Nedendir bilmiyorum ama bunları yapmak artık zorunluluk gibi gelmiyor bana. Eskiden istikrarı yakalamakta zorluk çekerdim. Artık konuşmamın düzelmesi için yapmam gereken şeyleri içimden gelerek yapıyorum.
İş hayatında konuşmamın beni bir çok şeyden alıkoyduğunu düşünürdüm. İş değiştirmek benim için kabustu. Buna rağmen 3. işimdeyim
Yükselemediğimi, iletişim gereken işleri yeterince iyi yapamadığımı yada beni zorlamamak için bu tür işlerin bana verilmediğini düşünürdüm. Ama aslında böyle değilmiş, ben göremiyormuşum :)) Yoğun iletişim gerektiren bir işim var aslında ve her türlü görevi veriyorlar bana. Gözlerim mi açılıyor nedir
İş hayatında aslında kendimi geliştirmem gereken nokta insan ilişkileri. Eğer insanlarla iyi ilişkilere sahipsen, insanları yönetebiliyorsan kapılar açılıyor. İnsanlarla güzel ilişki kurabiliyorum ama yönetme konusuna gelince biraz çalışmam lazım dusun
Düşüncelerim bu şekilde değiştiği için odağım konuşmamdan başka noktalara kayıyor ve daha az kekeliyorum
Sanırım bilinçaltımı yavaşa yavaş kandırmaya başlıyorum super
Gelişmelerden haberdar ederim yine. Hoşçakal günlüğüm