Alıntı:
Vodoo Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili Merto hızır gibi yetistigin icin tesekkur ederim. Gelgitleri yasamam bugune ertelenmisti hep tarafımdan sanki hep bastırdım bu duyguyu hep iyiyim dedim iyi olmadıgım zaman da.Tam zamanı bugun herhalde.Cunki dun beni uzen bir konusma gecti sevdigim bir arkadasımla aramız da. Kendimce bildigim ama icimde sakladıgım durum ben kimseye GÜVENMİYORUM. İste bu yüzden hep arkadaslarıma güvenerek paylastıgım tüm konusmalarım baskaları tarafından ogrenildi.Ben yine güvenip anlattıgım da yine aynı seyler oldu.Dünde buna benzer bir konusmaydı arkadasımla aramızdaki. Güvenmek istiyorum ama beni her defasında sukut-u hayale ugratıyorlar yoruldummm. Karsımdakine üzüldügümü kırıldıgımı anlatıyorum icimde saklamıyorum hislerimi amaaa bunları soylerken kırmamak icin üzmemek icin cümlelerimi itinayla seciyorum.Aslında hayatımdan cıkarmam gereken arkadaslarımı onlar kırılmasın diye cıkaramıyorum hayatımdan. Onceden keyif aldıgım ortamlarda son 1 aydır telkinler sonrası eski aldıgım keyfi alamıyorum.Orda olmak istemiyorum.Sohbetler sıkıcı geliyor.demekki keyif alıyormusum gibi sartlanıp gidiyordum.Yalnız kalmak daha sevimli gorunuyor gozume.Hos 2 tane canavarla ne kadar yalnız kalınabilirse . Birden yükselip sonra alcalmak cok sık yasadıgım bir sey degil.Su anda yasadıgım degisik bir duygu . Bir seyle vedalastıgım dogru ama nedir bende bilmiyorum ama cok sarsıyor beni cok uzuyor yıpratıyor. Aglaya aglaya ancak bu kadar yazabildim.. Sevgi ve selamlarımla |
Sevgili Vodoo, tekrar selamlar.
Anladığıma göre, "başkalarının sana nasıl davrandıklarıyla ilgili olarak" ve "yapmak istemediğin şeyleri yaparak" çok fazla enerji harcıyorsun.
Bazen, çevrende olan ve sana olan şeylerin kontrolünü kaybettiğini düşündüğün olurmu? Daha fazla kontrol sahibi olmak istermisin?
İzninle sana koçlukta sınırlar ve kurallar koymak dediğimiz kavramı anlatayım.
Sevmediğin davranışlar ve faaliyetlerle ilgili olarak başkalarına ne kadar çok zaman ve enerji veriyorsun?
Sınırlar koymak, başkalarının size nasıl davranmaları ve sizinle nasıl bir ilişki içinde olmaları gerektiği konusunda standartlar belirlemektir. Ve sınırlar koymak dengeli bir yaşam için son derece önemlidir. Sınırlar olmadan, bizler kendimize kullanmak yerine başkalarına kontrol ve enerji vermekle çok fazla zaman ve enerji harcarız.
Başkalarının hangi davranış veya tutumlarının kendi hayatından eleneceğine karar vermek üzere bir liste yapmak. Örneğin senin bahsettiğin güvenemeyeceğin insanlar.
Hangi konularda sınır koyarak sana karşı bu davranış ve faaliyetin sınırını belirleyebilirsin?
Güvenini haketmeyen insanlara bu konuda kesin sınırlar koyman hayatını kolaylaştırırmı?
Kimlere hangi sınırları koymalısın sence?
Boşa enerji akıttığın durum ve kişiler kimler ve nelerdir?
Bunlarla ilgili ne tür sınırlar koymak ve korumak istersin?
Bu sınırları uygulamak adına ne tür davranış ya da açıklamalar yapmak isterdin?
İşe yarayan bir sınır koyduğunda- örneğin güven konusunda- hayatın olumlu olarak nasıl etkilenecek?
İlk olarak hangi konuda ve ya kime bu sınırları koymak işe yarar?
Sınırlarına uyulmadığında hangi davranışları göstermelisin?
Bu kararı başta verip, kırıcı olmayan ve sağlıklı tepkiler verilebilir.
Koyduğun sınırları tam olarak nasıl söyleyebilir ve benimseyebilirsin?
Bunlar başlangıç için kullanabileceğin çıkış noktaları olabilir.
Eğer sınırlar koymama gerek yok benim konum bu değil dersen başka alanlarda kullanabilirsin ya da sitedeki diğer arkadaşlar faydalanabilirler.
Telkinleri dinlerken hepimiz birtakım davranış değişiklikleri ve gelişimi hedefliyoruz temel olarak. Ve telkinlerin bizde ortaya çıkardığı güven ve kendini daha rahat ifade edebilme halini kullanmak adına bazı araçları kullanmak gerekiyorki, yeniden alışkanlıklarımıza geri dönmeyelim.
Hayata geçirmek adına bir çok güzel yolları sunan bir çok güzel insanın kattıklarına bir renkte benden olsun ve gökkuşağı daha da parlasın isterim...
Sevgiler MERT.