09-04-2009, 03:18 PM
|
#32 (permalink)
|
Teğmen
Tesekkür: 2,872
118 Mesajinıza toplam 835 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: BANA YOL GÖSTEREBİLECEKMİSİNİZ Merhabaaaa Telkinler bende fevkaledenin fevkinde:)) tertip ,düzen ,intizam böyle temizlik budalası oldum çıktım.Zaten severdim temiz ve titiz olmayı ama abarttım galiba. Kitaplığımı düzenleyeyim dedim elime 1998 yılında alıp okuduğum ve çok beğendiğim Tavuk Suyuna Çorba kitabı geçti.Aklımda da epey yer etmişti bu kitap ,oradan rastgele bir sayfayı açtım karşıma çıkan yazıyı sizlere aktarıyorum İNSAN OLMANIN KURALLARI 1.Bir vücudunuz olacak. Sevseniz de sevmeseniz de hayatınız boyunca o vucuda sahip olacaksınız. 2.Hayattan dersler alacaksınız. Hayat adında gayri resmi bir okula yazılacaksınız.Bu okulda her gün çeşit çeşit dersler alacaksınız.Bazı dersleri sevecek,bazılarını gereksiz bulacaksınız. 3.Hatalar değil aldığınız dersler önemli olacak. Büyümek demek denemek yanılmak demektir.Yani deneyler yapmak.Başarısızlıkla sonuçlanan deneyler de en az başarıyla sonuçlanan deneyler kadar önemlidir. 4.Bir ders öğrenene kadar tekrar edilecektir. Ders, siz öğrenene kadar çeşitli şekillerde karşınıza çıkacaktır.Onu öğrendikten sonra ikinci derse geçilecektir. 5.Hayattan alınan derslerin sonu yoktur. Hayatın hiçbir dönemi yoktur ki ders alınmasın.Yaşadığınız sürece öğreneceksiniz. 6.-Orası-Buradan- daha iyi diye birşey yoktur. Size göre orası olan burası haline geldiğinde ,buradan daha iyi görünen orası olacaktır. 7.Diğer insanlar sizin aynanızdır. Sizin kendinizle ilgili sevdiğiniz veya nefret ettiğiniz bir şeyi yansıtmadığı sürece başka birinin herhangi bir şeyini sevmeniz ya da nefret etmeniz mümkün değildir. 8.Hayatta ne bulduğunuz size bağlıdır. İstediğiniz kaynaklara ve araç gerece sahipsiniz.Bunlarla ne yapacağınız sizin bileceğiniz iş.Seçim size ait. 9.Yanıtlar içinizde saklıdır. Hayatta karşınıza çıkacak sorulara yanıtları kendi içinizde bulabilirsiniz.Tek ihtiyacınız dikkat etmeniz,dinlemeniz ve güvenmeniz. 10.Bütün bunları unutacaksınız. 11.İstediğiniz zaman hatırlayacaksınız.
__________________ Dünle beraber gitti cancağızım ne kadar söz varsa düne ait şimdi yeni şeyler söylemek lazım....MEVLANA |
| |