Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Hikayeleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-hikayeleri/)
-   -   Dişçi korkusu özgüvenimi etkiliyor (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-hikayeleri/464012-disci-korkusu-ozguvenimi-etkiliyor.html)

sevmekgüzeldir 02-03-2010 07:53 PM

Dişçi korkusu özgüvenimi etkiliyor

Başlıkta da belirttigim gibi bende dişçiye gitme fobisi var ve bu benim hayatımı çok olumsuz etkiliyor bunu nası ve ne şekilde yenebilirim bir öneriniz fikriniz var mı acaba ?

ceylan84lum 02-03-2010 08:03 PM

Cevap: Dişçi korkusu özgüvenimi etkiliyor

Alıntı:

sevmekgüzeldir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 587368)
Başlıkta da belirttigim gibi bende dişçiye gitme fobisi var ve bu benim hayatımı çok olumsuz etkiliyor bunu nası ve ne şekilde yenebilirim bir öneriniz fikriniz var mı acaba ?

aynı fobi ben de de vardı.ta ki 3 ay öncesine kadar.3 ay önce 3 yıldır muayeneye gitmeyi ertelediğim iki dişim beni gece ansızın yakaladı.nasıl ağrıdığını diş ağrısı çekenler çok ii bilir.korkudan evdekilere dişim ağrıyor bile diyemedim.doktora götürürler die(şimdidüşünüyorumda kendime nasıl işkence etmişim ).neler çektiğimi,nasıl ağladığımı ağrıların nasıl şiddetlendiğini hatırlamak bile istemiyorum...
sonra...
sonra dayanamadım ve doktora gittim ne olacaksa olsun dedim artık..doktorun ilk dediği şu oldu.nerden geliyosunuz.neden dedim.bu dişler bitmiş dedi.bulunduğunuz yerde doktor yokmuydu.yazık değil mi bu genç yaşta ....gibi sözler etti..ağrılarımı unuttum ve utandım o an çok utandım.diyecek bişey bulamadım
.ne mi oldu..o gün iki dişimde gitti.ağla2ikisinide çektirdim.başka çare yoktu.kurtarılamaz dedi doktor..şimdi akıllandım.sen de benm yaşadıklarımı yaşama benm yaşadıklarımdan ders al ve ne sorunun varsa hemen doktora git olur mu..
sağlıklı mutlu günler diliyorum
iyi ki varsınactionsmile

sevmekgüzeldir 02-03-2010 08:17 PM

Sagol yazdıkların için merak ettigim bir şey var dişin çekilirken acı duydun mu

ceylan84lum 02-03-2010 08:31 PM

Alıntı:

sevmekgüzeldir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 587373)
Sagol yazdıkların için merak ettigim bir şey var dişin çekilirken acı duydun mu

hayır.çekilirken hiç acı hissetmedim.e doktor da çok önemli tabi.gittiğim dktor çok iidi allah razı olsun.işinn uzmanı olduğu belliydi.zorlanmadan kolayca çekti..hatta ben nasıl çekeceksiniz die korkak bi ses tonuyla soru sorunca (hani ne olacağını bileyim die:))bırakın da orasını ben düşüneyim dedi,siz rahat olun..kendinden ve işinden emindi yani.
iice araştırdıktan sonra ii bi diş hekimi bulduktan sonra sakın korkma ve erteleme ..bir an önce git ve kurtul bu sıkıntıdan emiactionsmile

Elektra 02-03-2010 08:34 PM

Alıntı:

sevmekgüzeldir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 587368)

Sana tek tavsiyem diş bakımına dikkat etmen.Aksi taktirde ne kadar fobin olursa olsun oraya gitmeye mecbur kalacaksın. Ya fobini yenmelisin ya da dişlerine iyi bakmalısın tercih senin.Umarım bir an evvel bu fobini yenersin. Sevgilerle...

blue jaloon 02-03-2010 08:37 PM

disciden korkmayanlar neden korkmuyorlar sence?

sevmekgüzeldir 02-03-2010 08:51 PM

Alıntı:

bjk Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 587386)
disciden korkmayanlar neden korkmuyorlar sence?

Valla güzel soru ama ne yapalım bende bi korku oluştu işte

ceylan84lum 02-03-2010 08:54 PM

Alıntı:

sevmekgüzeldir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 587393)
Valla güzel soru ama ne yapalım bende bi korku oluştu işte

dişçiye gittikleri için:))))
bildim mi bildim mi956k956k956k956k

Elektra 02-03-2010 09:02 PM

Alıntı:

ceylan84lum Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 587395)

Kesin neden bu olmayabilir. Dişçiye yönelik kötü bir anı olabilir. Mesela bir yakınını dişçi koltuğundayken görüp davranışlarından etkilenmesi,çevresinden dişçilerle ilgili olumsuz hikayeler dinlemesi yada küçüklüğünde diş muayenesinden geçtiğinde yine aynı acıyı hissedebileceğini düşünüp korkması başlıca etkenler olabilir.

blue jaloon 02-03-2010 09:05 PM

Alıntı:

ceylan84lum Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 587395)

disciye neden gittiklerine baglikhkh56
korkularini yenmeye gitmediklerine göre
dis icin gidenler korkmuyolarsa pozitif düsünüp
negatif duygu olusturmadiklari icindir.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:54 AM.