08-04-2010, 08:44 PM
|
#17 (permalink)
|
Üsteğmen
Tesekkür: 1,042
246 Mesajinıza toplam 1,189 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Şu ALan seçimi yüzünden ölücem offf(Ltfn Yardım) Arkadaşlar başka topiklerdede bahsetmiştim.Alan seçiminizi popüler meslekler vs.ye göre değil yeteneklerinize göre belirleyin.Bu okadar önemliki.Bi örnek vermek istiyorum.İntihar oranı en yükksek meslek grubu tıp doktorluğu ve polislikmiş ülkemizde.Başarılı öğrenciler sırf aile toplum baskısıyla,çok kazanıyorlar vs. diye dr.luk hayalleri kuruyor.Ama işin içine girince bir türlü mutlu olamıyorlar ve bu intahara kadar sürüklüyor insanları.Sanatçı ruhlu,hayalgücü yüksek,sağ beyni baskın öğrenciler sırf popüler meslekler Fende diye bu alanı seçiyorlar.Halbüyse fen-mat bölümü sol beyni baskın,analitik düşünebilen,saatlerce gık demeden çalışabilen öğrencilerin girmesi gereken bir bölüm.Okadar çok arkadaşım sonradan pişman olduki fen seçtiğine.Bende dahil olmak üzere.Sanki fene giren herkes doktor ,mühendis olabilecekmiş gibi düşünüyor seçerken.Ama çok zor bu kontenjanlar belli.Yeteneklerinizi göz önünde bulundurmadan seçim yapmayın.Abla tavsiyesi bu.İmkanı olan arkadaşlar mutlaka beyinlrinin hangi tarafının baskın olduğuna ve yeteneklerine göre meslek araştırması yaparak adımlarını atsınlar.Unutmayın bütün hayatınız buna göre şekillenecek. |
| |