Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Makaleleri ve Yazıları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-makaleleri-ve-yazilari/)
-   -   HAYATIMIZI DEĞİŞTİREN İNSANLAR VE BAŞARI HİKAYELERİ (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-makaleleri-ve-yazilari/720-hayatimizi-degistiren-insanlar-ve-basari-hikayeleri.html)

skorpy 24-01-2007 10:45 AM

HAYATIMIZI DEĞİŞTİREN İNSANLAR VE BAŞARI HİKAYELERİ
 
THOMAS EDİSON
1.Azimli, inançlı ve çalışkandı. Bu en önemli üç iksirden dolayı başarı onun için kaçınılmazdı. 1914 gecesi fabrikası birkaç saat içinde yanıp kül olan Edison, "Hatalarımız yandı gitti, şimdi yeniden başlayabiliriz" diyerek değerlendirdiği yangından üç hafta sonra üstün inanç ve azim göstererek ilk gramofonu icat etmiştir. Edison başarı sırrını şu sözleriyle özetler: "Başarının yüzde doksandokuzu ter, yüzde biriyse zekadır."

2.Başarılı olmada en önemli püf noktalardan biri de "sabır" dır. Edison başladığı işte müthiş bir sabır ve sebat gösterir, bütün olumsuzluklara rağmen çalışmasına devam ederdi. Sabrının ve çalışmasının mükafatını, kendisi için hayal gibi görünen şeylerin başarıyla sonuçlanmasıyla alırdı. Edison, "Evet, ben hayalimi 999 başarısız deneyden sonra binincide gerçekleştirdim!" diyor.

3.Ufku çok açık, mükemmel bir düş gücüne sahip Edison, devamlı fikir üreterek kendisini yenileyen bir mucitti. "Günde en az beş fikir üretin, bu yılda yüzlerce fikir eder. Bunlardan sadece birisi bile işinize yarasa hayatınız kolaylaşır" demektedir.

4.Tekdüzelikten uzaktı. Hep farklı olmak ister, çalışmalarında farklı yolları denerdi. Nitekim ampülün icadı aşamasında 999 deney yapıp bu deneylerin herbirini başarısızlık değil, belki başarıya gitmeyen bir yolu daha keşfetmek olarak değerlendiriyordu ve Edison, bu konuda "İşe ya da başka bir yere giderken hep aynı yolu kullanmayın, hep aynı kitapları okumayın, hep aynı kişilerle arkadaşlık etmeyin. Böyle yaparsanız yeni bir şey öğrenemezsiniz" der.

5.Başarılı olmada mükemmel statejilere sahipti ve neden, nasıl faydalanacağını iyi bilirdi. Çevresindekilere de "Elinize aldığınız kitaba veya dergiye önce dikkatlice bakın, sonra da faydalanabileceğiniz farklılıkları görün" öğüdünde bulunmaktadır.

6.Müthiş bir merak ve o meraktan kaynaklanan fevkalade bir araştırma ruhuna sahipti. "Bir kutunuz olsun. İçine enteresan bulduğunuz reklamları, yazıları, haberleri, karikatürleri, espirileri koyun. Bir problemle karşılaştığınızda kutunuza gözatın!" demektedir.

7.Başarıda önemli bir kural olan not tutma tekniğiniz ne kadar gelişmiş... İşte Edison bunu mükemmel şekilde başarmış ve öldüğünde arkadasında yapmak istediklerini, planladıklarını, tecrübelerini kaydettiği 2.900 defter bırakmıştır. Ve yine çevresindekileri şu tavsiyede bulunmuştur. "Mutlaka not tutun. Aksi halde bütün fikirleri unutursunuz. Çünkü söz uçar, yazı kalır."

8.Edison’un başarılı olmasındaki bir diğer sır ise çalışmalarını münbit bir zeminde, kendisinin en çok motive olabildiği bir saatte ve faydalanabileceği kişilerin yanında gerçekleştirmesidir. "Hangi ortamda daha verimli olup fikir üretebildiğinizi tesbit edin. Bu konuda sizi en çok motive eden kişiyi, yeri ve saati belirleyin" tavsiyesinde bulunur.

9.Her saatin bir altın değerinde olduğunun farkında olan Edison, zamanı mükemmel şekilde kullanırdı. "Zaman insanın sahip olduğu yegane sermayeyi akıllıca kullanmayı bilmektir" der.
Başarısızlığı başarıya çevirmek, riske girmeyi ve cesaretli olmayı gerektirir. Bu, başarılı insanların en önemli özelliklerinden biridir. Germain Martin’in dediği gibi “ Mağlubiyete uğrayınca üzüntüye kapılma! Her başarısızlıkta zafer arzusu yatar.” İşte Edison mağlubiyette başarının saklı olduğunun bilincindeydi. Edison ampulün içine koyacağı tel için 2000’den fazla maddeyi denediği halde başarılı olamamıştı.”Neden vazgeçmiyorsun?” sorusuna,” Ben 2000 maddenin ampul teli olarak kullanılamayacağını keşfettim, fakat ampulü ışıklandıracak teli bulacağım!” cevabını vermiştir.
ALINTIDIR

turgay0101 18-03-2007 02:05 PM

HAYATIMIZI DEĞİŞTİREN İNSANLAR VE BAŞARI HİKAYELERİ
 
Evet gerçekten azimle sonuca odaklanmak başarıya motive olmak şart hayatta muvaffak olabilmek için


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:30 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.