Alıntı:
the desert Nickli Üyeden Alıntı
canım benım ya ne kadar doğru şeler soylemışsın sankısen anlattıkça kendımı goruorum..o çembere sıkışmış mutsuz kendımı gordum ayna oldun bana..benımde sıyah gıbı duygularım var..kışılığım oyle bı ınsan ya vardır yada yoktur..gri yoktur bende de ara renkler yoktur.halbukı ne guzle ara enkler vardır...parlak canlı..mesela bı kırmızı soksam hayatıma ne kaybederım?renklı renklı bı yaşam yaratsam kendıme..yumuşacık renkler gokyuzu mavisi.....ateş kırmızısı...bal köpüğü...sarılar.eflatunlar.nedne sıyah=?nedne en cok sevdıgım gıysılerım sıyah ve beyaz?neden bu onyargılarım huzusrsuzluklarım neden?nedne dunyaya salt at gozluguyle bakmalarım ?içim acıo....nasıl değişicem ben bu yaştan sonraa? |
merhaba the desert.. elbette hepimizin yaşamında sadece siyahla yaşadığımız dönemler olmuştur, ama bu sürekli devam etmek zorunda değil ki.. insanlarn kesin kanunları yok, şu yaştan sonra değişemem gibi bişey de yok.. istersen bunu şöyle açıklayayım:
joe vitalenin çekim yasası kitabını okurken çekiim yasası ile ilgili bi lamba yandı kafamda:) orda diyordu ki , dünyada önyargısız olduğunuzu düşünün..mesela insanlara güvenemem, ben güzel değilim, insanlar bu yaştan sonra da değişir mi, para kazanmam için çok çalışmam lazım.. buna benzer bi dolu şey yazıyordu orda..diyordu ki hayal edin bunların hiçbiri yok.. gözümü kapadım ve bi an cidden bu önyargıların hiçbirinin olmadığını düşündüm hayatımda..öylece uyudum o gece.. sabah kalktığımda daa yine aynı şekilde hiçbir önyargımın olmadığını düşündüm. mesela ben hep şey derim; ben güzel değilim,kimse beni beğenmez, ben kötü biriyim, kimse benle uğraşmaz falan gibi şeyler..o gün bunların hçbirini düşünmeden yaşadım.. ve dünya önüme serilmeye bşladı..
düşün ki her renk var hayatında, düşünki önyargıların hiçbiri yok..bir de böyle düşünmeyi dene.. inan sana yardımcı olacak bir sürü olay çıkıyor..
naçizane bişey tavsiye etmek istiyorum, bunları çok bildiğimden anlatmıyorum zaten, ama üzülen arkadaşlarımın yanında olmak onlara destek olmak istiyorum, onun için yazıyorum..
yarın mavi bir kıyafet git, ve o gün mavinin etkisi gibi sakin olacağını düşün sanki yıllardır sen sakin biriymişsin gibi davran..
daha sonra pembe giy.. saçlarına bi sürü toka tak, bayansan tabi:) çocuk gibi ol o gün.. kendine pamuk şeker falan al ve içindeki çocukla yaşa sadece o gün, tanıdık birini gördüğünde başnı sallamak yerine el sallayarak karşıla..
sonra yeşil giy.. huzurlu olduğunu düşün.. doğal yanını ortaya çıkar.. aynaya bak ellerine gözlerine.. doğal halinle sen ne kadar da güzelsin aslında..
bu alıştırmayı her gün devam ettir farklı renklerle... emin ol bir süre sonra alışırsın... ve gökkuşağı gibi olursun:)