Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2009, 01:35 PM   #12 (permalink)
ışıkk
Üsteğmen
 
ışıkk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oct 2008
Bulunduğu yer: İzmir
Mesajlar: 316
Tesekkür: 2,142
323 Mesajinıza toplam 3,530 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ışıkk has much to be proud ofışıkk has much to be proud ofışıkk has much to be proud ofışıkk has much to be proud ofışıkk has much to be proud ofışıkk has much to be proud ofışıkk has much to be proud ofışıkk has much to be proud ofışıkk has much to be proud ofışıkk has much to be proud of
Standart


Sevginin Özgürlügü

Gloria Wendroff

Tanrı dedi ki:

Özgürlük isteyen siz, baskalarına da özgürlük tanımalısınız. Bu, baskalarını kontrol etmemeniz anlamına geliyor. Kontrol, itaate zorlamaktır. Dileklerinizi baskalarına empoze etmek size göre degil. Sizinkilerle örtüssün örtüsmesin, baskalarına kendi seçimlerini yapmalarına izin vermelisiniz. Örnegin, hayatınızın askının sizi sevmek zorunda oldugunu söylemek size göre degil. Siz, baskasının hayatını belirleyen kisi degilsiniz.

Karaya giden rotayı bilmiyorsunuz, sevgililer. Baskasının kalpten menfaatini istiyor olabilirsiniz, ancak neyin onun en iyi menfaatine oldugunu bilemezsiniz. Kendiniz için kalpten menfaatinizi istiyor olmanız mümkündür, ancak, bir kez daha, her zaman onun ne oldugunu bilemezsiniz. Net bir sekilde size söylüyorum, mesele baska bir esir daha almamaktır.

Karısmamak en iyi tavsiyedir.

Musa dedi ki: 1nsanlarımın gitmesine izin ver. Ve ben de size aynısını söylüyorum.

Kimse avucunuzun içinde olmamalı. Herkes, dünyada kendi arzuları dogrultusunda yürümekte özgürdür. Bu da sizi digerleri gibi özgür kılar. Kimse borçlu olmak istemez. Kimse, kalplerinin nereye gitmesi gerektiginin söylenmesini istemez. Kalpler kendi seçimlerini yapmalıdır. Belki de baskasının kalbini zincirlemek istemiyorsunuzdur, kendinizinkine mani olmanın dısında.

Kalpler, baskalarının kalplerine boyun egmemelidir.

Kalbiniz sevsin, ve bırakın diger kalpler kendi ifadelerini bulsun.

Özellikle bir kisinin sevgisini istiyorsunuz diye, onlar sizi sevmek zorunda degildirler.Sevenin siz olmasına izin verin, sevdigini özgür bırakacak kadar çok seven olun. Sevgi, özgürlüktür, sevgililer. Tutsak etmek degildir. Sevgi etrafını çevirmek, sınırlamak degildir. Sevgi, kendi yolunu bulmalıdır.

Baskasının kalbinin sınırlarını belirlediginiz zaman, kement atan bir kovboy gibi olursunuz. Sevgisini istediginiz kisi, yakalamak istediginiz bir sey degildir. O da sizin kadar Benim çocugumdur. Siz ve Ben, ona özgür irade vermeliyiz. Kral Solomon’un ne kadar akıllı oldugunu hatırlayın. Gerçek sevgiye sahip annenin bebeginden vazgeçebilecegini görmüstü.

Baskalarının kalpleri, bebekler gibidir, ve onların gelismelerine izin vermelisiniz. Konu sevgi olunca, sahiplenmek yoktur. Sahiplenilmis sevgi, sevgi degildir. Sevgi mülk degildir. Bir armagandır, ancak mülk degildir. Birine tutundugunuz zaman, geçmise tutunuyorsunuzdur.Geçmisin devam etmesinde ısrar ediyorsunuzdur. Ve simdi, sevgililer, geçmisi salıverin ve böyle yaparak, geçmisteki kisileri de salıverin.Sevgi, her gün yeni bir seyler kesfetmektir. Ve sonra bahar gelir, sümbüller açar, ve Yeryüzü yenilenir.

Toprak islenir ki çiçekler büyüyebilsin. Toprak biçimlendirilebilir. O zaman sevginiz de yumusak toprak gibi olmalı ki çiçekler filizlensin, büyüsün; ilk kez açmak misali, evrenin ihtisamı için sevinç filizleri ortaya çıksın.

Elbette, çiçeklerin günese dogru büyümesini istiyorsunuz, ancak onları avucunuzda tutmuyorsunuz. Onları düsüncelerinizle besliyorsunuz, ve istedikleri gibi büyümelerine izin veriyorsunuz. Günes onlara ulasacaktır. Siz ulasmak zorunda degilsiniz. Çiçekleri fethetmek için çabalamanıza bile gerek yok.

Tutulması gereken yol, sevgililer, gitmesine izin vermektir. Aksi takdirde, bastırırsınız, ve baskasının kendini ifade etmesini asla engellemek istemezsiniz. Sevginizin, sevgiye çagrı olmasına izin verin, bir emir olmasına degil. Sevginin yönlendirmeye ihtiyacı yoktur,tek ihtiyacı izindir. Sevgi dünyayı bu sekilde saracaktır, öyle olması gerektigi için degil, öyle olmakta özgür oldugu için.
__________________
Nasıl nefes alacağınızı düşünmezsiniz, sadece nefes alırsınız.
Dış koşulları yaratan içimdeki parçamı iyileştirmesi için, sevginin ruhunu yardıma çağırdım.
Hayatındaki herhangi bir şeyi değiştirmek istediğinde bakacağın tek bir yer var: kendi için.
“İçine baktığında, bunu sevgiyle yap.”
Joe Vitale


ışıkk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla