Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-06-2010, 07:10 PM   #15 (permalink)
Belgin ∞

Redflowers
 
Belgin ∞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 3,010
Tesekkür: 28,441
2,242 Mesajinıza toplam 14,584 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Belgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Bilge'nin Günlüğü

Bilge'cim sorgulayarak veya sorgulamayarak..

Arasında çok fark varmış gibi görünse de sonuç-çözüm odaklı bir yapıya sahip değilse kişi her ikisinde de mutsuz ve umutsuz olacaktır kanaatimce.

Kişi kendi kendine mi sorguluyor yoksa çevresinden de sorgulamasına destek mi alıyor bu da önemli bir husustur. Hepimiz farklı yıllarda, farklı yerlerde, farklı farklı kültürlerde, farklı anne babada yetiştik; farklı doğrularımız, farklı inanç çeşitlerimiz, bir kişiliğimiz var hepimizin ayrı ayrı ÖZ'de her ne kadar aynı olsa da.

Bunların kişinin sorgulamasına etken olduğunu varsayarsak danışılan (burada sorguyu sesli bir şekilde ifade ettiğimiz birisinden bahsediyorum, çünkü sorununuzu anlattığınız veya sorgunuzu paylaştığınız her insan o sorun ve sorgunun bir parçası haline gelip fikir beyan eder-kendisini etmek zorunda hisseder.) her kişiden farklı inançlar ve farklı duygular yakalamak mümkün. Asıl sorgulayan kişi bunları bir sentezden geçirip kendi gerçeğine yaklaşmak istiyorsa ne alâ, fakat bulduğu bir gerçekliğe körü körüne inanıyorsa vay haline. Her gün tek bir sorgu üzerinden inanacağı veya inanmak istediği bir dolu gerçekle kafasında yepyeni mis gibi sorgular oluşturması gayet doğaldır ve içinden çıkılmaz bir hal alır. Kişinin kendi değer yargılarından uzaklaşması da cabası.


Buraya kadar tamam. Peki sana şunu sormama izin ver; sorguladığın her ne konu olursa olsun bunun üzerinde kendini vererek, kendini dışarıdan bir gözlemci olarak analiz ederek derinlemesine düşündün mü hiç? Sorunun bir parçası değil, çözümün bir parçası olmayı baz alarak ürettiğin sorguları ayrıca 'Bunları neden sorguluyorum ki?' diyerek sorguladın mı? Sorguladığın şeylerin gerçekten seni bir adım ileri taşıma amacı mı, yoksa yerinde sayma ve güvenlik ihtiyacı mı olduğuna baktın mı tarafsızca? Sorgulama ihtiyacını sorguladın mı?

Hastalığını öne sürerek kendinden bir kurban bilinci yaratmaya çalıştığının farkında mısın?

Sana çok sevdiğim bir videoyla hoşça kal diyorum.

Sorgulamalarını seni hep ileriye taşıyan bir araç olarak kullanman dileğiyle.

Sonsuz ve tanımsız sevgimle.

Dailymotion - 2 Dakikalık İlham Verici Video - Kadınca Kanalı
__________________
Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir?
Belgin ∞ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla