Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-07-2007, 09:28 AM   #3 (permalink)
csk
Üsteğmen

Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 194 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
csk is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: AFFEDEMEDİĞİMİ DE AFFETTİM

Merhaba Elif,

İnternette okuduğum ve eğitimlerimde paylaştığım bir hikayeyi burada yazmak istiyorum. Çünkü konu başlığı ile birebir uyumlu ve affedemediğini bile affetmekle sen en doğrusunu yapmışşın.

öğrencilerine hayata dair dersler vermek isteyen bir öğretmen, ders çıkışında öğrencilere:

yarın herkes sınıfa 1-2 kilo patases ve boş bir torba getirsin demiş.

öğrenciler uff, pufff etmişler ama yinede öğretmenlerinin sözünü dinlemişler. Öğdetmen sınıfa girdiğinde sıraların üzerinde patatesleri görünce öğrencilerine:

şimdi affedemediğiniz her kişi için torbanıza bir patates koyun demiş. kimi öğrenci az kimi öğrenci çokça patates koymuş torbasına. sonra bugünden itibaren bu torbaları nereye gitseniz yanınızda taşıyacaksınız o torbalar olmadan hiçbirşey lapmayacaksınız ve affedemediğiniz yeni kişiler olursa torbanıza bir patates daha koyacaksınız demiş.

bir hafta geçmeden öğrencilerden şikayetler gelmeye başlamış.

öğretmenim bu torbalar çok ağır, öğretmenim herkes bana garip garip bakıyor, öğretmeni çok rahatsız oluyorum vs vs.

bir haftanın sonunda öğretmen: artık affetmenin başkalarına yaptığınız bir lütuf değil kendinize yapacağınız bir iyilik olduğunu öğrenmeye hazırsınız. bugünden itibaren affettiğiniz her kişi için torbanızdan bir patates çıkarın ve hafifleyin. bir daha da torbalarınızı patatesle doldurup bu yükle yaşamamak için affetmeyi öğrenin demiş.

Yaşadıklarını paylaşmakla rahatlama yolunda büyük bir adım attığını düşünüyorum. Bu kadar şeyi içinde tumak aslında ne büyük bir ağırlığı taşımaktı öyle değil mi?

bu site gerçekten ihtiyacı olan kişileri bir araya toplamış. belki hepimiz bir şekilde buraya çekildik ve burada yaralarımızı sarıp, hayatımızı değiştirip yeniden daha güzel başlangıçlar yapabilecek gücü bulup birbirimize faydalı olacağız.

herşey gönlünce olsun. sen doğru yoldan ayrılmadığın sürece karşılaştığın engeller sadece seni biraz oyalayacaktır. en sonunda hedefine ulaşacağından, kendine ve kızına güzel bir hayat kuracağından eminim.

hayata dair coşkun, yaşama sevincin hiç eksik olmasın.