bu kelimenin anlamını biliomusunuz? ananem çok kullanırdı bana. "dorucu davut"sun sen derdi. herşeyi pat pat sölersin, içinde tutmaz, biriktirmezsin.
bu yaşıma geldim değişemedim. üstelik yanlışda gelmiodu bence dorucu davut olmak ama toplum , insanlar, ahh iki yüzlü sahte insanlar... en çok onlar yüzünden hep üzüldüm.
"doru söleyeni dokuz köyden kovarlar " misali benim işim.
hayata karşı net, dürüst bi duruşum var.ama toplumda kabul görmüorum. maskesiz dolaştığımdan, olduğıum gibi göründüğümden, herkes gibi olmadığımdan acımasız eleştiri oklarına maruz kalıyorum.üstelik beni bilir, sever dediğim insanlarda aynı davranışı sergiliolar.
sahtekarlık, riyakarlık öle yaygın bi hal almışki, sen sırıtıyosun ortamlarda dik duruşunla.
nerde kaldı değerlerimiz die hayıflanmaya başlıyosun ömrü tamamlamış yaşlılar gibi sonrasında. Bir çocuk yetiştiriyorum hayata hazırlıyorum kendi doru bildiğim değerleri aşılamak istiyorum ama ona karşı bile yalnızım sanki. annecim yalan kötü bişidir, istemediğin zaman hayır diyebilmelisin, nazik olamlısın, rica etmelisin, başkalraının ardından kötü konuşmamalısın, hile yapmamlısın, adil olamlısın, yürekli olmalısın, net olmalısın vs.. vs..
öğretmek istediğim değerler le toplum yaşantım örtüşmüor. benim gibi dorucu davut olsunda üzülsünmü diorum bazen bencilce. toplum adamı olsun rahat etsin diorum hatta.
bişiler yanlış ama benmiyim yanlış onlarmı bilemiorum.