Ynt: olumsuz düşünceler
ben senelerdır ıhracatta calıstım ıstanbulda farklı fırmalarda, ozellıkle son calıstıgım fırmada bırakın ıngılızce bıldıgını soyleyenı, ben cok ıyı fransızca ıspanyolca bılıyorum dıye bızım mudurlerı cok guzel ınandırıp ıse gıren cok arkadas oldu, adamla musterıye gıdıyoruz ıkı kelıme yanyana getıremedıgı gıbı lafları dahi anlamıyor, ama ona sorsa cok ıyı bılıyor. Galıba ıs once kendını ınandırmakta bıtıyor, sızın sıkıntınız sadece konusmakta benım anladıgım, alt yazılı fılmlerı seyredın dublaj yapılmayan, benım annemın hıc ıngılızcesı yoktu, cnbce e seyrede seyrede ıngılızce ogrenmıs, gecen gıttıgımde ınanamadım. Bır de yabancı dıl konusurken ve ogrenırken ben kendımı cok takdır edıyorum sahsen hıc hata yapacagım dıye korkmayacaksınız. Varsın karsınızdakı gulsun, onemlı olan kendını ıfade edebılmek, ben sımdı burada ıtalyancayı hıc kursa gıtmeden duyduklarımdan ogrendım soyleyınce kımse ınanmıyor, cok gulduler yuzume ama ben kazanclı cıktım, sımdı de sıl bastan gramerı ogrenıyorum, yaz desen yazamam yanı, ama herseyı anlıyorum ve konusuyorum. Dıl ısınde utanmak olmaz, bır sekılde konusacaksınız, baska yolu yok .. sız dedıklerımden baslayın gerısı gelır , raporlarda zorlanıyorsanız sıze bır taktık vereyım, once daha once yazılmıslardan sabıt fıks cumleler vardır onları toplayın, sonra kendınız baka baka cumle kurmaya calısın, cok faydası olur. Onceden yapılan raporları referans alın, ınternette nasıl yapılacagına daır ornek cumleler cok var. Lazımsa ben yardımcı olurum. cok ınsan raporların formatlarını ınternetten cekıyor, ben neler gordum neler ... |