Ynt: csk günlük Merhaba Burcu,
iyi biri olmanın herkesin her yaptığına kafa sallamak , her sözünü sineye çekmek, hani biri size bir tokat atarsa öbür yanağınızı çevirin demek olmadığını düşünüyorum. her türlü ilişkimizde gerekli yerlerde, kararlı ve doğru bir tonlama ile "Hayır" demeyi öğrenebildiğmiz ve sınırlarımızı doğru çizebildiğimiz sürece iyiliklerimiz suistimal edilemez diye düşünüyorum.
Örnek olarak iş hayatımda ben gerek üstlerim gerek altlarımla seviyeli ama sıcak bir ilişki seviyesini korumaya çalışıyorum. birilerine yaranmak için her işi üstlenmiyorum. ne aşırı laubali davranıyorum ne de bana böyle davranılmasına izin veriyorum. herkesle dosthane ilişkiler kuruyorum ama işin gerekleri, prosedürler ya da benim kişisel çizgilerimin dışına çıkacak söz, davranış ya da taleplere anında kesin bir şekilde ama kalp kırmadan gerekçelerini de söyleyerek hayır diyebiliyorum. Hoşlanmadığım muhabbetler dönmeye başladığında aradan sıyrılıyorum.
Özel hayatımda bu kadar başarılı değilim. aslında bunun sırrını da çözebilmeyi istiyorum. ama tutarlı ve kararlı olursak insanların zamanla bizi tanıyacaklarını ve kendilerini buna göre ayarlayacaklarını düşünüyorum. aynı adamın a kişisine çok farklı b kişine çok farklı davranabildiğini görüyorum biliyorum. bunun tek açıklamasının karşısındaki kişininin sınırlarını nasıl çizdiği ile alakalı olduğunu düşünüyorum. yoksa aynı kişi farklı kişilere neden farklı davranabilsin bu cesareti nereden bulsun öyle değil mi?
__________________ COŞKUN'uz eksik olmasın. |