Ynt: csk günlük 10.07.2007 tarihinde telinleri cep telefonuma yükledim.
internetteki iş ilanlarına bakmaya devam ediyorum. ünlü bir firmanın ik yöneticisi ilanına başvuruda bulundum. ilanı ilk okuduğumda garip bir titreşim aldım. sanki saniyeler içinde görüşmeleri tamamladım, işe başladım, aradan yıllar geçti ve ayrılma vakti bile geldi. derken bu firmada calışmış olmak bundan sonraki kariyerimi nasıl etkiler diye düşündüm. negatif bir iki etki geldi, cık dedim olmaz dedim. vazgeçtim. ama bir iki saat sonra siteye girip başvuruyu yaptım. bu işimi bulurken de benzer bir titreşim almıştım. tam hedeflediğim pozisyon değildi burası. bana ne katar diye düşünmüş ve vazgeçmiştim. sonra bir arkadaşımın ısrarıyla başvuruyu yapmış ve çalışmaya başlamıştım. o zamanlar nereye başvurduğumu bile bilmiyordum. ismi gizli bir ilandı ve şansıma sektör lideri bir firma çıkmıştı.
çekim yasası mıdır nedir tam bilmiyorum ama şimdiye kadar hep büyük ve alanlarında bir numara olan firmalarda çalıştım. çok şey öğrendim ama kariyer anlamında hedeflediğim yerlere gelemedim. büyük firmalarda küçük adam oldum. kendi kendime buralarda edindiğim tecrübelerle küçük firmalarda büyük adam olmak daha iyi olur deyip durdum hep. gel gör ki belli bir noktadan sonra küçük firmalar cazip gelmemeye başladı, sundukları imkanlar nedeniyle..
bakalım hayırlısı , tarih tekerrür mü edecek yoksa öyle gelmiş geçmiş bir ürperti miydi. hep birlikte göreceğiz. sadece bir anlık yaşadığım bir farkındalık aldığım bir işaretti ve çekim günlüğüme yazmamak olmaz dedim.
11.07.2007 tarihinde telkinleri sabah işe gelirken yolda dinledim. bundan sonra sabah akşam yolda geçen zamanlarımda telkinleri dinlemeye devam edeceğim.
__________________ COŞKUN'uz eksik olmasın. |