Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-07-2007, 02:27 PM   #8 (permalink)
csk
Üsteğmen

Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 194 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
csk is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: sosyal ilişki

karizma deyince benim gözümde bir köşede ağır abi gibi takılan, gülmeyen, dans etmeyen, sessiz sedasız poz veren erkekler gelir. bu yüzden karizma yapma peşinde hiç olmadım. yani ağır abi pozları vererek dikkat çekmeye çalışmak bana ters. bugle'a katılıyorum karizma daha çok erkeklerin takıntısı hatta bayanlar söz konusu olunca da genelde karizma değil cazibe yada çekici lafı kullanılır gibi geliyor.

aslında psiko karizma derken ilgi odağı olmak için ne yapmak gerekir diye sormak istemiş gibi geliyor. çekim merkezi olmak çin insanların sizin etrafınızda toplanması için ne yapmak lazım. o zaman özellikle karizma yapmamak lazım. bence cesareti toplayıp. konuşmasa bile o kişinin aktif bir konuşmanın olduğu ortama girmesi lazım. başlangıçta konuşmaları dinlerken zamanla onun da söyleyeceği şeyler çıkacaktır. sonra orda zaten herkes gülüyor eğleniyorken konuşmak istediğinde konuya uygun konuşması lazım. herkes arabalardan bahsederken gidip işle ilgili konuşmamak lazım.

kişinin sosyo fobikolduğunu düşünürsek aslında en güzeli sosyal bir arkadaşının olmasıdır. durumunuzu bilen ve ona yardım etmek isteyen arkadaşın kendini teslim etmelidir. onunla takılımaladır. onun girdiği ortamlarda başlangıçta hoşlanmasa bile bulunmalıdır. arkadaşı onun durumunu bildiği için bilinçli olarak ona konuşması için ortamlar yaratacaktır.

.. bu konuda çok iyidir. sen nedersin?

ya da

hatırlıyor musun geçen gün .. olmuştu da ben sana ne demiştim...

bütün bunlar o kişiye verilen paslardır ve değerlendirilmelidir. pası alınca her zaman gol atılmak zorunda değil yeterki karşılık verilsin ve yine birine pas edilsin. böyle böyle açılacak rahatlayacaktır diye düşünüyorum.