Londra'da ogrencıydım okul masraflarımı ve kalacak yeri sagladıkları ıcın cok tatlı yabancı bı aılenın evınde kalıyor 2 cocuguna bakıcılık yapıyordum. 5 yasındaki Bami kucuk oldugu ıcın sozumu dınlıyordu ama Jumoke 8 yasındaydı kendını coktan buyumus bır genc kız ılan etmıstı ve ona gore bır bebek bakıcısına ıhtıyacı yoktu
. bende onu zaten bı bebek gıbı gormuyordum ..
evdekı gorevlerımden bırı de cocukların alıskanlıklarını ve gereklı dısıplını edınmesını saglamaktı. Mesela aılesı okuldan eve gelınce okul kıyafetlerını dolaba kendılerının asmalarını ıstıyordu. fakat asi jumoke herseferınde onları yere atıyor soz dınlemıyordu
.
Birgun Jumokeyı okuldan aglayarak aldım. Siyah Renginden dolayı beyaz bir arkadası ile munakaşa etmişti ama bunu anlatmak ıstemiyordu cunku bende bi beyazdım. Oysaki onun tertemiz yüreğiyle vucudunun rengıyle alakası olmadığını ona sölemek istiyordum, ama bir bebek bakıcısı oldugum ıcın benı daha kabul etmemişti, yeniydik....
Kendi dünyası olan kücük bı kızdı. Her kücük kızın sihirli ayakkabılara yada kendisini kül kedisi sandıgı donemler oldugu gibi Jumokede kendisinin bir peri arkadası olduğuna inanıyordu. Her gün uyumadan once perisine mektup yazıyordu.
okuldan aglayarak geldıgı o gece Jumokeye bı not yazdım. "Bugun okulda neler oldugunu bılıyorum" dıye başlayan bi mektup...
Ona kucukken benle nasıl dalga gectıklerını cok zayıf ve uzun boyluyum dıye dıger kızlardan cırkın hıssetımı anlatan bı mektup. Ama artık büyümustum ve bir periydim ve perilerde güzel olurlar...
Sabah Jumokenın sesıyle uyandı herkes. BILIYORDUM BIR PERIMIN OLDUGUNU BILIYORDUM
... Neler oldugunu aılesi anlamadı tabı benımde yuzumde bır gulumseme belırmıstı 44. Her gece Jumoke perisine mektuplar yazmaya devam ettı. Jumoke uyudunda perısıde ona yazıp baş ucuna bırakıyordu. Ertesı sabah jumoke erkenden kalıyor o mektubu okumak ıcın heyecanlanıyordu. Okuldan mutsuz gelmıyor, kıyafetlerını dolabına asıyordu cunku perı ona eger toplumda sevılmek sayılmak ıstıyorsak kıyafetlerımıze onem vermelıyız ziraa burusuk kırısık bı gorunumde olan kişileri kımse sempatık bulmaz dıyordu
tamam periyi jumokenın kıyafetlerı dolaba astırmak ve kendimi yormamak ıcın kullanmış oldugum ıcın özür dılerim ama inanın o kıyafetlerı hergun toplamak sıkıcı bısey
Jumoke ile perisi cok seyler paylaşıyordu artık. Buarada bebek bakıcısına ne oldu? Onlada ayrı bir bağ kurmuştu jumoke. cunku kımse perisi olduguna inanmazken bebek bakıcısı jumokeye ınanıyordu 44. bakıcı ıle mutlu gunler gecırmeye basladılar. beraber pıknıklere gıdıyorlar bakıcı onlara oyunlar ogretıyor jumoke de bakıcının kotu ıngılızcesını duzeltıyordu cok guluyor eglenıyorlardı fakat bu bakıcıya bıraz pahalı oluyordu cunku jumokenın dogum gununde hem bakıcı olarak hemde peri olarak iki hediye almak zorunda kalıyordu
....
Gün geçtikce jumoke daha olgunlaşmıştı, perisine cok bel bağlamayıp eskisi kadar görüşmeyip bakıcısıyla daha cok vakıt gecırmeye başladı. Cunku bakıcısı gercekti, onunla paylatıkları seyler daha cok hosuna gitmeye basladı, daha dünyaya dönüktü, periyle olan münasebeti güngectike daha cok cocuksu olmaya baslamıstı ve artık ona yazmamaya başladı.
the tıme to go home.. eve gıtme zamanı. Bakıcını egıtımı bıtmıstı ulkesıne geri donmesi jumoke ıcın cok üzücü olmadı cunku iletişimleri kopmadı devamlı birbirlerie Email gonderiyorlardı.
Birgün bir email aldı bakıcı, Jumoke 16 sındaydı. Emaılın sonunda "Seni seviyorum perim " yazıyordu
nasıl yanı oldu bakıcı. dusun
Jumoke artık bakıcının o peri oldugunu biliyordu .. "O SENDIN "
bunu nasıl bıldıgını sordugumda , bir gün o yazdıgın mektuplardan birini öğlen yazdın. Oysaki periler hep gece uyurken gelirler wave
Ahha! birgun gece yazamıycam birgündü öğlen yazıp koyduydum
es gecmısım....
Bunu nezamandır bılıyordu pekı neden bildigini daha once soleemedın
"Benım umutlarım sendın , senınde umutların bendim , bitsin istemedim "dedi....
Bence asil peri Jumoke ... ya sizce...
iyilik meleğim çıkolatam benim