Konu: sakin olmak
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-07-2007, 12:49 PM   #15 (permalink)
Bugle
Guest

Standart Ynt: sakin olmak

Bilgisayarımdan Doğan Canku şarkıları eklemek isterdim ama maalesef nasıl yapıldığını bilmiyorum..

Sanırım öfke gelirken daha başında yakalamak,öfkenin bizi yakalamasına engel olur.Çünkü öfkenin o sıcak dalgası yavaş yavaş başımıza doğru çıktıktan sonra dönüş zorlaşıyor.İmkansız değil ama zor oluyor,artık bir yola girmiş son sürat gidiyorsunuz.Önüne kimse çıkmasın o öfkenin aman,yerle bir olur..bazen karşımızdaki kavgadan sıkılıp bırakırsa ona da kızarız ya uzatmaya çalışırız..sonra?..pişmanlıklar..Burada da irade ve farkındalık çok öenm kazanıyor sanırım..
Genetik faktörlere yüzde yüz katılıyorum.Bizde de aynı durum sözkonusudur.Babamı hem eleştirir hem de onun gibi davrandığımı gördükçe daha da sinir olurdum kendime..Çevreden ve aileden de öğreniyor öfkelenmeyi..hepsi ,genetik faktör,görerek öğrenme vb birleşince ortaya öfke canavarı çıkıyor..Ama bizler farkındalığını geliştirmeye çalışan ,akıllı insanlarız,ömür boyu bu duygunun bedenimizi ve ruhumuzu kemirmesine izin vermeyiz değil mi?