Aslında olumsuz düşünceler biz izin vermedikçe zihnimizde yer bulamazlar.
Oysa çoğu kişi olumsuz düşüncelere hç bir şekilde engel koymaz.Engel koymak bir yana olumsuz düşüncelere vip muamelesi yapar ve kolayca zihnimize yerlşemesine izin verir...
Bu olumsuz düşünceleri defettikten sonra dışarıda kalmalarının bir yolu da onların dışarıda olduğunu imgelemektir diye daha önce belritmiştim...
Bunu yaparken olumsuz düşünceleri bir şeye benzetin.Ben 40 haramiler dedim onlara.Siz başka bir çizgi film kahramanı yada gerçek hayattan tanıdığınız bir kişiye benzetebilirsiniz..
Gargamel
yada başka bir çizgi film kahramanı.Artık sizi ne daha iyi motive edecekse...Bir dizide sevmediğiniz bir karakterde olabilir bu...
Günlük yaşamınızda sevmediğiniz entrikacı bir arkadaşınızı olumsuz düşünce imgelemesinde kullanabilirsiniz. 26
O kişinin kolayca size olumsuz şeyler söylemesine nasıl izin vermeyecekseniz aklınıza her olumsuz düşünce geldiğinde bu imgelemeyi gerçekleştirin ve ona dışarıda dur deyin...
Peki bunun ne faydası olacak???
Olumsuz düşüncelere izin verirseniz korktuğunuz başınıza gelir....
Örneklendirmek gerekirse...
Tek ders yüzünden bir sene sınıf tekrarı yapan binlerce öğrenci vardır.Bunun nedeni ya kalırsam diyerek korkularına yenik düşmeleridir...
Benzer şekilde hayaltarında bir çok başarıyı kıl payı kaybetmiş bir çok kişi o olumsıuz düşüncelerin fısıldamalarına
yenik düştükleri için istedikleri başarıyı elde edememişlerdir..
Kilo almaktan mi korkuyorsunuz?Öyleyse olumsuz düşünceyi dışarıda tutun...