Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-07-2007, 01:19 PM   #55 (permalink)
hayalayaz
Guest

Standart Ynt: kıskandım sizi..bende yazcam bananeee

nilgüncüm ,
tek eksiğin yaptıkların için onaylanma, ve azıcık destek,bunları yazdığım için beni bağışla,seni yargılamıyorum,her zaman söylerim senin bugün yaşadıklarını bir çoğumuz ya çok önceleri yaşadı yada henüz yaşamadı, şimdi sen yaşamış olanlardan destek ışık alacaksın,bu gerçekleşirken,bu durumu henüz yaşamamış olanlar,zaman geldiğinde senin yaşadıklarını hatırlayıp daha dengeli kararlar alarak bu duruma düşmeyecekler.eşin çocuğun annesi sana destek olmak zorundalar..bunu onlara açık ve net bir şekilde söyle,onların istedikleri gibi davranmazsan seni terk edeceklerinden korkma..ailenle bu eşinle evlendiğinden dolayı görüşmediğini biliyorum, onlarla karşılaştığın zaman şunu söyle "bu eğrisiyle doğrusuyla benim hayatım"hiç kimsenin seni yargılamaya hakkı yok.düşünmemişsin sorumlulukların tamamen senin üzerine yıkılacağını, düşünememişsin..olabilir..ama şimdi biliyorsun..bir mesleğin varmı bilmiyorum..eğer yoksa çocuğun bakımını annesiyle paylaş ve mutlaka meslek öğren..bu senin kendine güvenini ve kendi ayaklarının üzerinde durmanı sağlayacaktır..yalnız ne olur hemen hemen ayakları üzerinde durmayı başaran tüm kadınların yaptığı hatayı yapma..ayakları üzerinde durmayı başaramak eşini tahakküm altına almak için değil, hayatı birlikte başarıyla götürmek içindir.bu evlilik size ilk evliliğinizden biraz daha fazla sorumluluk yüklüyor..tamam sakin sakin konuşarak bunuda halledebilirsiniz..BEŞ SEVGİ DİLİ diye bir kitap var bu kitabı okumanı ve mümkünse eşinede okutmanı tavsiye ederim. okumazsa sen anlat ona sevginin beş çeşidini anlatıyor kitap, kimi insan dokunsal, kimi insan işitsel vs. sevgiden anlarmış benim anladığım kadarıyla senin eyleme dökülmüş sevgi anlayışın var..bunları eşinle tekrar tekrar konuş. maalesef eşlerimizide kendimiz büyütmek zorundayız.çünkü anneler kızlarına kocanın iki tabağı varsa birini kıracaksın diye öğüt verirken oğullarınada karnından sıpayı sırtından sopayı eksik etmeyeceksin diyorlar..tam kelimesi kelimesine böyle olmasada durum bu..benim kanatimce,sorumluluk farkındalığı artan kişinin üzerindedir..eşlerden hangisi öndeyse diğerinin büyümesine sevgiyle katkıda bulunmak zorundadır..anlamıyormu? pek ala o zaman sende kavga etmek ,ağlamak vs yerine evliliğiniz üzerine bir kere daha düşünmek istediğini ve durum ortaklaşa bir şekilde düzeltilmezse ayrılığı düşündüğünü söyle..(aman ha ayrıl demiyorum) yuvalarımız sonuna kadar sabrettiğimiz için yıkılıyor..sabretme..neler değişmesi gerekiyorsa bu derhal yap..yazdıklarımı okudumda, şunu şöyle yap et demişim iyi olmamış ,ablam, amacım ahkam kesmek değil,dileğim, bizim yapmayı düşünemediğimiz şeyleri görmenizi sağlamak ve ben tüm yüreğimle sizlerin mutlu olmasını istiyorum. saygılı sevgiler.