Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-07-2007, 06:26 PM   #6 (permalink)
venüs
Teğmen

Tesekkür: 0
29 Mesajinıza toplam 85 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
venüs is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Evlilik bu mudur?

Alıntı:
angel2030 Nickli Üyeden Alıntı
Venüs çok şey yazmak istedim yazdım ama sildim sonra. Dilim dönmedi nedense sana bunları söylemeye. Aslında söylenecek çok fazlada birşey yok bence. Hayat bizlere bir defa veriliyor ve biz bu hayatı elimizden geldiğince güzel yaşamalıyız, sürekli dikiz aynasından hayatımızı izlersek önümüzü hiçbir zaman göremeyiz. Ben sana mutlaka boşan demiyorum beni yanlış anlama sakın, hayatınla ilgili en doğru kararı ancak sen verebilirsin. Bu hayat senin yaşamak istediğin gibi yaşamalısın. Denemediğin aklına gelmeyen birşeyler vardır mutlaka, bunları bulmayı dene. Çık dışarıdan bak ilişkinize, üçüncü bir şahısmış gibi düşün kendini. Unutma hiçbirşeyin sorumlusu tek bir kişi değildir.
Çok teşekkür ederim yorum yazdığın için angel...
Haklısın hayat bir defa veriliyor... Karar vermek ne kadar güçümüş... En zoru da karar verdikten sonra uygulamak, kendini anlatamamak....

Alıntı:
nilgün sav Nickli Üyeden Alıntı
anlattıklarına üzüldüm canım...asla asla evlilik bu değil.o istediği gibi yaşayacak ve sen onu bekleyeceksin.dünyaya bir defa geliyorsun.birbirine haber vermek nerde olduğunu söylemek saygıdır değer vermektir...kaç yılık evli olduğunu ve ona sevginin devam edip etmediğni bilmiyorum ama değişmesini imkanı yokmu bi karar vermeden önce konuş...çaresizseniz çare SİZSİNİZ
Nilgün çok teşekkür ederim ...
9 yıllık evliyim...En başından itibaren aynı şekilde...Son 5 yıl kopuk tamamen.. Daha kötü zamanlarım da oldu hatta...Evlilikte sevgi kadar saygınında önemli olduğunu düşünüyorum...Saygı yitirilince sevgiden söz edilemiyor maalesef... Ve düzeleceğini düşünmüyorum...Çünkü BEN BÖYLEYİM deyip kestiriyor... Değiştirmek değil maksadım sadece biraz İNSAN yerine koyulmak istiyorum...

Alıntı:
cnb Nickli Üyeden Alıntı
venüsüm,
benim de tepkim angel gibi oldu,
bi şeyler yazmak istiyorum ,kendimi kasıyorum ama
ne bileyim işte...
olumlu şeyler söylenemiyor bazen,
"evlilik bu mudur " demişsin,
evliliğin tanımı o kadar değişiyor ki, kişiden kişiye, aileden aileye, yöreden yöreye,
kimi maddi paylaşım bekler, kimi aşk vs. vs. vs .....
bu tür anlamlandırma farkları olunca da maalesef kopukluk oluyor bi süre sonra.
Karar verebilmen için tavsiye veremem ,çünkü senin özelin bu durum.
ama şunu söyleyebilirim,
yaşanan hiçbirşey bizim suçluluk duygusuna kapılmamız için neden olmamalı,
çünkü bu forumun üyeleri olarak, bu hatayı şimdiye kadar hep yaptık ve bunun
bizi ne kadar olumsuz etkilediğini gördük,
kararımız ne olursa olsun kendimize saygımızı yitirmemeye çalışmalıyız.
Sevgiler
Haklısın ceren... Her evliliğin reçetesi farklıdır... Bizim evliliğimizin reçetesi ; Sus, otur, söz dinle ama söz söyleme...Gerektiğinde yanında EŞ vazifesi gör... (davetler, toplantılar vs..) Asla Bir talebin olmasın... O zaman evlilik tıkır tıkır yürüyor... :((

Alıntı:
dost78 Nickli Üyeden Alıntı
Evlilikte mutlu olmak için eşler birbirlerinin birincil sevgi dillerini bilmeliler ve ona göre davranmalılar
Kiminin birincil sevgi dili sevgi sözleriyken,kimisi hizmet davranışlarıdır,bu konuda 5 sevgi dili isimli kitabı tavsiye edebilirim
dost tavsiyen için teşekkür ederim...söylediğin kitabı bir kaç kez okudum,... Uygulamaya çalıştım..... Ancak tek taraflı olunca insan kendini çok kötü hissediyor...

Arkadaşlar hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim...