Öncelikle hoşbulduk.Uzun zamandır "kişisel gelişim" konusunda güncel samimi bir forum arıyordum,sanırım buldum

Sinema konusundan başlamamın sebebi ise en sevdiğim kategorilerden biridir diyebilirim.
Konuya gelecek olursak kitabı okuduktan sonra tesadüfen bu kitaba ait bir belgesel olduğunu öğrendim.Sonrada bulup izledim.Ve inanın abartmadan söylüyorum 4 günde zor bitirdim.Zor bitirdim diyorum çünkü bitirmek istemedim

Böylesine keyifli bir belgeseli bir daha bulabilmek çok zor.Bu cümleleri yazarken içimden şunu düşünüyorum:"sadece belgesel hakkındamı yazıyım yoksa belgesel+kitap+ana konu hakkındamı yazıyım".Derken şimdi kararımı verdim,herşeyi tadında bırakıp sadece belgesel hakkında şimdilik birkaç şey söyliyim.Bana kalsa bu konu(lar) hakkında günlerce-haftalarca konuşurum.Belgeselde en çok etkilendiğim sahne Yazar Mike DOOLEY nin meşhur "3 basit kelimesi".İzlemeyenler içinde pek içerik vermek istemiyorum açıkçası.Yazarın 3 basit kelimeyi söylerken sahnede yazarın vurguları,vücut dili ve arkadaki fon müziği mükemmel bir uyum ve kurgu oluşturmuştu.Zaten o basit 3 kelimede herşayi açıklayor bir nevi ayrıca okuyanlar bilir "100% düşünce gücü" adlı kitabın temelindede bu var.O kitapta gerçekten çok sağlam bir kitaptır.
Yazı uzamadan ben kısa kesmeye çalışıyım.
Belgeselde en sevdiğim içten bulduğum karekterler şunlar:Bazılarının isimlerini tam olarak hatırlamadığım için şöyle açıklıyım."Tavuk suyuna çorba" serisinin yazarı;süper efendi sıcak bir insan izlenimi yarattı bende.Mike DOOLEY çılgının teki,bununla tanışmayı çok isterim :) .Uzun saçlı finans uzmanı,ağır başlı karizmatik.Bide kel bir metafizikçi vardı DR. JOHN HAGELIN (Bu adamın meslekleri tuhafıma gitti biraz.Hem metafizikçi,hem de kamu politikası uzmanı).Son olarak JOHN ASSARAF ıda unutmamak gerek.
Bunları neden yazdım bilmiyorum ama yazmak istedim.Belki henüz kitabı okuyupta belgeseli izlemeyenler için ilginç ayrıntılar olabilir..
Kendi hayatımda uzun zamandır deyim ve atasözlerini çok sık kullanırım ama bu belgeselden sonra (kitapta da vardı sanırım)son zamanlarda en sık kullandığım ve kullanacağım şu söz benimde şimdilik son sözüm olsun:
"Yapabileceğini de düşünsen, yapamayacağını ,
da düşünsen; her iki durumda da sen haklısın."
Henry Ford (1863-1947)