Ynt: Burcu'nun Günlüğü canım intte gezinirken çok güzel bir hikaye gördüm ve sana yazmak istedim
NİYE BEN?diyorsanız
brenda yamaç tırmanışı yapmak isteyen genç bir kadındı.bir gün cesaretini toplayarak grup tırmanışına katıldı.tırmanacakları yere vardıklarında,nerdeyse duvar gibi dik,büyük ve kayalık bir yamaç çıktı karşılarına.
tüm korkularına rağmen brenda azimliydi.emniyet kemerini taktı,ipi yakaladı ve kayanın dik yüzüne tırmanmaya başladı.bir süre tırmandıktan sonra nefesleneceği bir oyuk buldu.orada asılı dururken,gruptan yukarıda ipi tutan kişi dalgınlığa düşerek ipi gevşetiverdi.aniden boşalan ip ,hızla brendanın gözüne çarparak lensinin düşmesine sebep oldu.
lens çok küçüktü ve bulunması neredeyse imkansızdı.lens yamacın ortasında bir yerlerde kalmıştı ve brenda artık bulanık görüyordu.ümitsizlik içinde brenda,lensini bulması için allah'a dua edebilirdi yalnızca...içten içe düşünüp dua etmeye başladı."allahım sen bu anda buradaki tüm dağları görürsün.bu dağlar üzerindeki her bir taşı ve yaprağı bildiğin gibi,benim lensimin yerinide biliyorsundur.onu bulmama yardım et!"
patikadan arkadaşlarının yardımıyla yürüyerek aşağı indiler.aşağı indiklerinde ,tırmanmak üzere oraya doğru gelen yeni bir grup gördüler.içlerinden biri"aranızda lens kaybeden varmı ?"diye bağırdı.
brendanın sonradan öğrendiğine göre lensi bir karınca taşıyordu ve karınca yürüdükçe yavaşça kayanın üzerinde hareket edip parlayan lens kızların dikkatini çekmişti
eve döndüklerinde brenda lensini nasıl bulduğunu babasına anlatacak ve bir karikatürcü olan babası da ağzıyla lens taşıyan bir karınca resmi çizerek karıncanın üzerindeki baloncuğa şunları yazacaktı.
"Allah'ım! bu nesneyi neden taşıdığımı bilemiyorum.bunu yiyemem ve neredeyse taşıyamayacağım kadar ağır.ama istediğin sadece bunu taşımamsa senin için taşıyacağım..."
BU YÜKÜ NİYE TAŞIYORUM?demeyin...
__________________ ALINYAZIMI DEĞİŞTİREMEM AMA İSTEMEDİĞİM KADEREDE BOYUN EĞEMEM |