Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-07-2007, 07:21 PM   #17 (permalink)
ozel
Üsteğmen

ozel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1
40 Mesajinıza toplam 139 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ozel is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: TESADÜF DİYE BİŞEY YOK MUDUR? HEPSİ BİR PLANIN PARÇASIMIDIR?????

Ramthacim Yaradilisin dort Prensibi adinda bir kitap var Akasa yayinlarinin , yazari Jhon L. Payne , bu tip sorularina super cevaplar bulabilirsin. Tabi spirituel bakis acina uygunsa. Tum ruhsal ogretiler ve dinler hicbir detayin, hicbir adimin tesaduf olmadigini, bizim sahsen dogmadan once en ince detayina dek planlayip geldigimiz roller oldugunu ve bunu kabullenmemizin olgunlasmamizda en buyuk adimi attiracagini ogutlerler, denemeside bedava olunca bize dusen sayet merak ediyorsak bunu iyice ogrenip kabul edip one gore yeni dusunce sistemimizi olusturmak oluyor, Ben buna inaniyorum ve boyle dusunerek yasamaya calisiyorum, cok zorlandigim zamanlar oluyor ama bu tarz dusunus, bu tarz hayata bakis bir sekilde seni git gide sakinlestiriyor ve olgunlastiriyor. Sayet iyice ozunu idrak etmeden bu tarz bir dusunceyi benimsemeye kalkmak insani umursamaz, hatta aymaz bile yapabilir veya bize inanilmaz gibi gorunen olaylarda (her turlu siddet) insan bu dusunceye kolaylikla isyan edebilir, butip tehlikeler de var. Herseyi Allahtan geldigi tarzindaki kadreci dusunceyi deyilde , Allahin izniyle herseyi kendimizin planladigimiz dusuncesini benimsemenin dogru oldugunu savunuyor ruhsal (spirituel) kitaplar, dedigim gibi bende buna inaniyorum ve idrak etmeye calisiyorum. Iyi - kotu bir sekilde yasamimiza giren tum insanlar bizim ogretmenlerimiz bugle hakli, onemli olan bu dusunceyi benimsemek.
Sevgi ve Isikla kalin.