Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-07-2007, 12:08 PM   #20 (permalink)
venüs
Teğmen

Tesekkür: 0
29 Mesajinıza toplam 85 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
venüs is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Evlilik bu mudur?

Alıntı:
hayalayaz Nickli Üyeden Alıntı
ablam önce onunla konuş bir evlilik terapistini ziyaret edin..
kabul etmiyorsa..derhal boşan..o seni hak etmiyor..ne demek ya işe gidiyorum diye çıkdünyanın öbür ucundan ceee.ee de yok böyle bir şey..birlikte yaşamanın ana kurallarından en önemli lerinden birisi saygıdır...birlikte yaşadığımız insanı sevmek zorunda değiliz..ama birlikte yaşıyorsak ona saygı göstermek zorundayız..
aslında senin kapasitenin büyüklüğünün farkında..bunu hazmedemiyor ve seni silip süpürmeye azmetmiş..sana kafanı değiştir derken aynaya bakıyor..onu kendisine söylüyor...tabii sabredebilirsinde..çünkü boşandığımızda hayat evli olduğumuz zamandan daha zor olabiliyor..yaşadığımız çevreye bağlı olarak..ama bu zorlukları rizikoları göze almadığımız zamanda olan bizim hayatımıza oluyor..hayatımda çok az kişiye boşan dedim..çünkü boşanmış bir kadın olarak..hayatın ne kadar zorlaştığını çok iyi bilirim..ama, bu zorluklarla başetmek, seni silip süpürmeye azmetmiş birisiyle yaşamaktan daha kolaydır inan...ancak boşan derken ilk düşünmem gerekeni gözden kaçırmışm eğer çocukların varsa ve küçükseler...bekle, çocuk/lar babayı iyice tanısınlar..bu seni iki şeyden kurtarır onlar babalarının farklı olduğunu görürler ve sana neden ayrıldın diye hesap sormazlar..yaşadığın zorlukların üstüne birde evlada hesap vermek gerçekten zordur...fakat bekleyişin çok uzun sürmesin..9 yaş en ideal yaştır diye duydum..sen yinede bir uzmana danış..ablam eğer boşanırsan asla babayı kötüleme..aksine onun babalığının arkasında dur..destek ver..layık olup olmadığını sorgulama..sadece yap bu senin hayatını kolaylaştırır...köftehorların gölgesi bile yetiyor...hem hiç belli olmaz sana iyi koca olmayı beceremeyen beceriksiz..birde bakarsın muhteşem bir baba olmuş..allah sabır versin..hepinize saygılı sevgiler..
Hayal ablacım çok şükür ki çocuğumuz yok...Tepkisini ölçmek için istediğimi söylediğimde Dalga geçer gibi "sen çocuğa bakamazsın" diyor... Etrafımdaki herkes benim çok iyi bir anne olabileceğimi söylerken, eşim olacak adam sen çocuğa bakamazsın diyor... Bunu yazarken bile kendimi çok kötü hissediyorum...ağlıyorum... Onun karakterini çok iyi çözdüm ben...neden böyle diyor tahmin edebilir misin?...... """ çocuk olduğunda ondan ufak bir destek beklediğimde...EEE BEN SANA çocuğa bakamazsın demiştim """ diyebilmek için...Kendisi yine sorumluluk almayacak ben tek başıma çocuk büyüteceğim.... Allahıma şükürler olsun ki... çocuğumuz olmadı.... ağla