Ramtacim hepimizin kendi yasamlarimizi en ince detaylarina kadar planlayip oyle enkarne oldugumuza (dogdugumuza) inandigimi soylemistim bu durumda hic kimse, unutarak geldigi bu dunya yasaminda kendini, bir onceki yasamlarinda oynadigi rollerden oturu cezalandirmaz, sadece bakar ve "haa ben su yasamimda surayi halledememisim veya ben bu yasamimda surada yapmamam gereken seyler yapmisim ve dersimi ogrenememisim der ( kendimizi mutsuz edecek her davranis veya kendimize cektigimiz mutsuzluk yaratacak her olayda enkarnasyonumuz amacindan sapiyor yani sevgiyi ogrenmemiz, isigimizi ve gucumuzu gorebilmemiz zorlasiyor veya imkansizlasiyor) ve bu sefer sunu sunu deneyimleyeyim ki dersimi ogrenebilme sansim olsun" der ve tekrar dunyaya gelmeyi sectigimizde (reenkarne oldugumuzda) bir onceki yasamlarimizda halledemedigimiz bir cok konuyu baska bir yasam sekliyle ele aliriz, hersey bizim secimlerimize bagli, o zaman kimse kendine ceza vermez, iskence yapmaz, burada grup tekamullerinide dusunmek durumundayiz tabiki, iskence ceken bi kisi bunu nasil olurda yasam planina koyar diyebilirsin, dogmadan once yasam planlarimizi yaparken unutmayalim ki su anki bilincimizden cok farkli, yuksek ve acik bir bilinc halindeyiz, su anki biz deyiliz, boylece; bir onceki yasamlarimizda fakirligi deneyimleyip fakirligin bize ogretecegi, sukran, umut, hayata ne olursa olsun yaradanin isiginda sevgi ve sevincle bakmak gibi dersleri ogrenemezsek muhtemelen fakirligi bir sonraki enkarnelerimizde baska bir sekliyle tekrar yasamimiza sokacagizdir. Yada derslerimizi ogrenip diger enkarnelerimizde daha farkli roller alacagizdir, bu illede zenginligi seceriz demek deyil, hayal bile edemiyecegimiz kadar cok yasam sekilleri ayarlayabiliriz. Yani herhangi bir cezalandirma mekanizmasi yok sadece ogrenilmesi (veya ben hatirlanilmasi gereken diyorum) dersler var cunku bircogunu unuttuk.. Ustelik Yaradanimizin saf sevgi ve saf isik oldugunu bilirsek otada ne ceza, ne korku kalir. Sekspir ; yasam denen seyin bir tiyatro bizlerinde oyuncular oldugumuzu soylemis, katiliyorum. Cok uzun cok hassas bir o kadarda meraklisina konular bunlar umarim bir parca aciklayabilmisimdir
Herseyin basi tabi bol bol okumak yoksa milyonlarca insan ve milyonlarca cesit dusunce var. Merakin bol olsun Ramtacim.
Sevgi ve Isikla kalin.