Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-12-2006, 10:24 AM   #4 (permalink)
forex
Teğmen

Tesekkür: 0
23 Mesajinıza toplam 67 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
forex is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Şartlanmışlık ve Beyinin Tamamlama Özelliği Bir taşla iki kuş

katılıyorum.şartlanmışlıklar hayatımızı çok etkiliyor.ben de ikinci kuş yazısını görmedim ilk okumamda.futbol oynadığım zamanlarda ne zaman ki rakip bana çok güçlü diye söylenirdi yapabileceğimin hiç birini yapamazdım sahada.ben bunlara karşı iyi oynayamam şartlanmışlığım vardı.hayatta da çok karşıma çıktı.ister arkadaşlarıma ister aileme olsun normalden biraz daha büyükçe bir hayalimi söylesem sana mı kalmış bunu yapmak gibi benzeri tepkiler alıyorum.bu da ben başaramam diye baştan kaybetmeme neden oluyor.denemeye bile cesaret edemiyorum.yani demek istediğim çevremizde bizi şartlanmışlığa itiyor ki bu Türkiye içinde geçerli.biz yapamayız yabancılar yapar fikri o kadar yerleşmiş ki.son örneğini erke de gördük.icat doğru veya yanlış olabilir.ancak daha icadı görmeden yapılan yorumları okuyorum veya çevremdeki konuşmalarımızda duyuyorum yapsa avrupa veya amerika yapardı bize mi kalmış yapmak vb. söylemler çok fazla.kişisel veya toplumsal olsun bu şartlanmışlıkların bize çok şey kaybettirdiği inancındayım...
forex isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla