Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-07-2007, 11:06 PM   #13 (permalink)
dost78
Guest

Standart Ynt: SECRETA INANMAYIN

Alıntı:
hayalayaz Nickli Üyeden Alıntı
...bu öğretiler sufizmdede var...ilk telekineziyi ben yemek sinisini havada uçuran şeyhin yaptığı gösteride gördüm..bunu gören herkes...keramet sahibi diye tapacaklardı nerdeyse...onunda isteği buydu zaten diyorum, şimdi düşündüğümde...
bunların tasavvufa maledilmesini doğru bulmuyorum,bunlar piyasayı işgal eden sahtelerdir,tasavvufta Evliyaya kerameti gizlemek vaciptir,tasavvufta insanın gökte uçtuğuda görülse itibar edilmez,çünkü bunlar ölçü değildir,asıl keramet bir insanın Kuran ve sünnete harfiyyen uymasıdır ve egonun zerresi bulunmamasıdır

Alıntı:
hayalayaz Nickli Üyeden Alıntı
...insanlar rabıta yaparken şeyhinin kalbinden akan hikmet pınarının kendi kalbine dolduğunu imgeliyorlar...bunun sahaja yoga saçmalığından ne farkı var...bizler şeyhin ayaklarını, postunu öperken..onlarda kadının ayaklarını yıkayıp suyunu içtiler...korku senaryoları üreterek insanları yine kula kulluk etmeye çağırmak ne kadar doğru...insanlar yaradan tarafından kendilerine cömertçe verilen yeteneği kullanmaya korkup yine hacıların hocaların..haşa huzurdan cinlerin efendisi olduğunu iddia eden şarlatanların kapısınamı gitsin..insanlara şunu söylüyorsunuz..bizler nefsimize bile hakim olamayacak kadar aciz yaratıklarız
rabıta olayını iyi araştırın,rabıta kendi egosunu ortaya koyan şarlatanlara yapılmaz,hiçliğini ortaya koyana yapılır,bunlarda dünyada yok denecek kadar azdır,Mürşid burada çeşmelik vazifesi görür sende suyun çeşmeden değil depodan geldiğini düşünerek rabıta yaparsın,ama günümüzde malesef sahteler piyasayı işgal ettiğinden sizde bunları görerek yanlış düşünüyorsunuz,gerçek bir Şeyh kendini hükümsüz ve değersiz görür ve her zaman hiçliğini ortaya koyar,onlarda Egonun zerresi olmaz ve bunlar kimseden bir karşılık ve ücret beklemezler,şöhretten kaçarlar,fakat böylelerini medyalarda ve göz önünde göremezsiniz,her devirde Mevlana gibi Yunus Emre gibi zatlar eksik değildir...