Ynt: bir deney yapıyorum Öncelikle aramıza hoşgeldin Deniz. Sigara içmesi seni rahatsız ediyor ve bunu çok iyi anlıyorum telkinler işe yarar tabi ki ama öncelikle arkadaşının bunu kabul etmesi gerekiyor. Bilmiyorum benim düşüncem terside olabilir ama insan birşeyi bırakmak istemiyorsa sen ne kadar uğraşırsanda bırakmaz.
Çok eskiden alkol konusunda sorun yaşayan bir arkadaşım vardı. Asla alkol sorununu kabul etmedi ben ne yaparsam yapayım içmeye devam etti. An geldi kendine çevresine zararını anladı sırf çevresinin ailesinin etkisi ile tedavi olmayı kabul etti ama beyni etmedi kısa süre sonra gene başladı kendi isteği olmadan bağımlılklardan kurtulmak çok zordur. Ben sabah yataktan kalkmadan sigara içen biriydim ama şimdi burada beni tanıyan arkadaşlarda şahit bir içki ya da keyif kahvesinin yanında sadece 1 tane yakarım. Herhangi yerde ikram edildiğinde hayır kullanmıyorum diyorum. Toplasan ayda 10 sigara içmiyorumdur.
Bence arkadaşınla öncelikle oturup azaltması konusunda konuşmalısın ve yavaş yavaş bırakması için ona destek olabilirsin. |