Guest | Ynt: SECRETA INANMAYIN Bu konuda tartışmayı doğru bulmuyorum,fakat şu açıklamayı yapmak zorundayım,mesuliyetten kurtulmak için:
Batılılar hem ahlaken hemde manen çökmüş durumda ve tek Hak din olan İslam dini bütün evrenselliğiyle ortada,sizin Secret dediğiniz olayın binlerce misli İslamda var,Kuranı okuyarak beynimizi programlarsak gerçek sırrı buluruz,secretçiler olumlu düşünerek herşeyi elde edeceklerini zannederler,bu bir balon gibi söner,çünkü temeli çürük,İslam inancındaysa öyle bir içten dua olayı vardır ki,Hz.Ali Namaza durayımda şu oku çıkarın demiş,çünkü namazda acı hissetmiyormuş,ömür boyu secretle uğraş ey batı medeniyeti,yine bu hali yakalayamazsın... huzur ve kurtuluş yalnız İslam'da ve Kuranda,ama biz millet olarak Kurandan uzaklaştık ve bu hale geldik,aynada kendimizden korkar hale düştük,eskiden böyleymiydik,Dünya titrerdi bizim karşımızda,ne idik ne olduk bu hale neden düştük...İslamdan uzaklaşınca örümcek beyinli ve kendi gölgesinden korkan bir nesil yetişti,sadece adımız Müslüman,bu şekilde tabiki aradığımız huzuru bulamayız,adımız müslüman icraatımız başka,"inandığı gibi yaşamayan yaşadığı gibi inanır" hadis,kendimize gelmeliyiz,toparlanmalıyız...İşte size bir örnek: Bedir savaşında Müşrikler 1000 kişi civarındaydı hemde çoğu zırhlı askerdi,yani müslümanların sayıca üç katı,hangi secret bu savaşı kazandırabilirdi,Onlarda öyle bir iman vardı ki karşılarında hiçkimse duramıyordu,ey secretçiler kurtuluş bu iman gücündedir işte...batılılar son oyunlarını oynuyor,Tevhid ve islam inancını gönüllerden silip yerine ateist bir felsefe koymak istiyor,ismine açıkça ateizm demiyor fakat olayları düşüncelerinle sen yaratıyorsun diyor,Ey kardeşim oyuna gelme,Peki soruyorum sana ey secretçi; peki seni kim tasarladı,bir damla su iken seni mükemmel insan şekline kim getirdi,şimdi sen Ona kul olma şerefi dururken kendim düşüncelerimle yaratıyorum diyorsun...İstanbulu sana verseler bir gözünü vermezsin,bu kadar değerli bir vücud binasını sana veren Rabbine seni şükürden alıkoyan nedir?,halbuki birisi sana birşey ikram etse teşekkür edersin,Allah ise bunca nimetler içinde yüzdürüyor bir teşekkürü çok görürsün,aksine isyan edip düşüncelerimle ben yaratıyorum dersin,Yaratmak Allah'a mahsustur,bize ise gönülden inanarak dua etmek düşer,Allah'ın külli iradesi yanında bize verilen irade cüzidir,biz Külli iradeye dua ederek sığınmazsak,cüzi irademizle başbaşa kalırız ve bu sönük akıl feneriyle kainatın sırrını anlamaya kalkarsak çok acınacak bir hale düşeriz,fakat Allah'a gönülden sığınır dua edersek,Kainata meydan okuyabiliriz...tabiki duanın bir kısmı dille olduğu gibi bir kısmı fiilidir,duanın tesirli olabilmesi için helal lokmaya dikkat etmek ve şüpheli şeylerden kaçınmak gerekiyor...Müslümanlar her işe başlarken besmele çekerler,yani Allah'ın kudretiyle ve desteğiyle başlarlar,ey secretçiler siz ne ile başlarsınız?,Halid bin Velid -radiyallahu anh-, Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimizin nübüvvetinin hak olduğunu ispat edebilmek için, kâfirlerin kibir ve inatçılığına karşı, kâmil bir iman ve kalp kuvveti ile okuduğu Besmele-i şerife’nin ardından hiç tereddüt etmeden bir kâse zehir içtiği halde hiç tesir etmemiştir.Ey secretçiler doğru sözlü iseniz sizde bir fincan zehiri için bakalım... |