Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-08-2007, 08:36 PM   #40 (permalink)
asevgican
Üsteğmen

Tesekkür: 0
99 Mesajinıza toplam 206 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
asevgican is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: ~Evlilik Sandalı~

Alıntı:
csk Nickli Üyeden Alıntı
biz evlenirken üniversitedeki psikoloji hocamız bize çektiği telgrafta " evlilik sosyalleşmesinde size başarılar dilerim" diye yazmıştı. ( sınıf arkadaşımla evlendim bu arada ). o zamanlar mesaj hoşumuza gitmişti biraz da gülmüştük kendine yaraşır bir mesaj göndermiş diye. ama zamanla gördük ki, evlilik gerçekten ayrı bir sosyalleşme biçimi ve kesinlikle hayal ablanın dediği gibi ailelerle de evleniliyormuş. üstelik insanın arkadaş olarak tanıdığı sevdiği kişiyle evlendiğinde karşılaştığı kişi farklı olabiliyormuş. roller ve beklentiler değiştiği için sanırım karşımızdakini farklı algılamaya başlıyoruz.
son cümleye hitaben yazıyorum.
insanın arkadaş olarak tanıdığı kişiyle karşılaştığı kişi farklı olabiliyor cümlesine.
bence biz kendimiz farklılaşıyoruz herşeyden önce. o an verdiğimiz kararlar bugün aynı önemi arzetmezken karşımızdakinden aynı kalmasını beklemek hata kanımca. değişiyoruz hepimiz zamanla. önemli olan bence bu değişime birlikte birbirinden güç alarak devam edebilmek. bu noktada kişiler bencilleşio işte.sonra porblemi kendimizde değil karşımızda görmeye meyilliyiz.
önemli olan sevgiyi daim tutup birlikte yol alabilmek ...hatta değişebilmek..