Ynt: HAYATIM DEGİŞTİ CAFESİ (Günlük Sohbet Köşesi) İçinden nasıl geliyorsa öyle davran tatlım o zaman..Kalbin biraz soğusun...sonra bakarsın..Anne babayla ne olursa olsun küsülmüyor nasılsa..Senin mutluluğunun dünyadaki en önemli şey olduğunu onlar da biliyor ve hissediyorlardır da çaktırmıyorlardır.Onlara da aileleri çocuklarına nasıl davrandılarsa ,onlar da sana öyle davranıyorlar.Sınavı geçemedi madalya mı verelim yani mantığı...Oysa olan olmuş işte,senin desteğe ihtiyacın var şimdi..Yaşamında çook güzel ,mutlu ,başarılı günler olacak.
Bak küçük bir aile hikayesi ..annem çocukluğundan beri öğretmen olmak istemiş.. ortaokuldan sonra öğretmen okulu sınavlarına girmiş kazanamamış,liseye gitmiş.Lise bitince eğitim fakültesi sınavlarına girmiş yine kazanamamış..çok ağlamış ,çok üzülmüş...Ama elden ne gelir?lise bitince bir bankada çalışmaya başlamış.İş çıkışı da gece üniversitesine gidiyormuş.Şimdi diyorki,öğretmen olsaydım hem daha az maaş alacak,hem de ordan oraya sürekli tayin olacaktım.İş yaşamı konak,karşıyaka,hatay civarında geçti..Yani tam da onun istediği gibi..Çalışırken yüksek maaş alıyordu ,böylece iki ev sahibi oldu...Şimdi bütün bunlara şükrediyor..
Her şerde bir hayır var der eskiler...olan olması gerektiği için olmuştur ve mükemmeldir...sevgilerimle... |