Hıdrellez Gecesi ==
Hıdrellez gecesi Hızır’ın uğradığı yerlere ve dokunduğu şeylere feyiz ve bereket vereceği inancıyla çeşitli uygulamalar yapılır. Yiyecek kaplarının, ambarların ve para keselerinin ağızları açık bırakılır. Ev, bağ-bahçe, araba isteyen kimseler, Hıdrellez gecesi herhangi bir yere istediklerinin küçük bir modelini yaparlarsa Hızır’ın kendilerine yardım edeceğine inanırlar Vikipedi, özgür ansiklopedi
Alıntı:
keops Nickli Üyeden Alıntı
Geleneksel hurafelerle tatmin olmayan ama hurafesiz de kalamayan; dinlerin ortodoks yorumları ve ibadet modelleriyle uyumsuz ama gündelik hayattaki maneviyatsızlıktan da mustarip günümüz insanının bu tezden çok etkilenmesinde şaşacak bir yan yok elbette.
|
Demek ki dinlerin Ortodoks yorumlarının ve ibadet modellerinin,yepyeni gelenekdışı hurafelerinin ötesinde bir benzerlikten dolayı etkileniyor,bu denli benimsiyor,bizim günlük hayattaki maneviyatsızlıktan muzdarip bu bencil alık,saf insanlarımız. Belki de hayatlarındaki bu maneviyatsızlıktan rahatsız olmayanlara nazaran bu kadar mustarip oldukları için bu kadar saflar.Ben deniz de o safların saflarında yeralmakta olup,bu noktada onlara derim ki: Benzer İzanlı Zatlar iLE BİRLİKTE OLMAYA ÇALIŞIN. Kalkıp ta neden işe yararmış, neden işe yaramazmış tartışmasına girmeyin boşuna.Aman ha girmeyin sakın!Sonra bir de çetin cevize rastlarsınız,Üstelik onlar Tanrı’nın adını ağızlarına almasını da çok iyi bilirler; bilirler de onların Tanrı’yı kullanmalarıyla Tanrı’nın insanı kullanması arasındaki farkı anlayamazlar. “Siz yaratıcı enerji benim vasıtamla çalışıyor,şimdi realitemi isteklerim doğrultusunda yaratıyorum dediğinizde ”, ezberledikleri Tanrı’nın adına sizi topa tutar,size zehir ikram ederler.