[quote=dost78 ]
Alıntı:
keops Nickli Üyeden Alıntı
The Secret’ın asıl sırrı (Haşmet BABAOĞLU yazıyor)
The Secret bir operasyon.
İnsanlığın binlerce yıllık hayal-dua-dilek-adak kültürünün içinden Tanrı kavramını çekip çıkartma operasyonu...
“İstersen olur” diyor The Secret.
Ama kim “ol” duracak?
Kimse!..
“Zaten yasa böyle” diyor The Secret.
Tanrı’nın adını ağzına almıyor. Onun yerine sürekli “evrene güvenin, inanın, inanç duyun” diyor.
Ancak işin bilim tarafından baktığınızda da sorun şu: Bilimde ne böyle bir yasa var ne de böyle bir evren vizyonu!
Kitabı okuyunca “canım bu kitap babaannemin duaları ve batıl inançları gibi bir şey” diyenler var. İyi niyetlerine rağmen özünde yanılıyorlar.
Babaannelerimiz de kırk kez söylenenin gerçek olacağına inanırdı ama ne isterlerse Tanrı’dan isterlerdi.
Bilirlerdi ki, sadece kendileri istediği için değil, Tanrı istediği için dilekler kabul olur.
Hem ilgilisine hatırlatmanın tam sırası...
İnsan dua eder, diler, ister ama bütün dinlerde kesin uyarı şudur: Neyin gerçekten hayır neyin şer olduğu bilgisi ne evrene ne de insana aittir. (“Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlıdır, sevdiğiniz bir şey de şerdir. Allah bilir de, siz bilmezsiniz.” Bakara/216)
O yüzden dualar takdiri Allah’a bırakır.
O yüzden dua denilen şey The Secret’taki gibi önü alınmaz bir tutku ifadesi değil, yakarış ve teslimiyettir. |
Konuyla ilgili eserler,son bilimsel gelişmeler-önyargılı insanların arayıp ta bulamamalarının aksine-"dua" ya ayrı bir önem veriyor:
[youtube=425,350]
Bu konuya kuvantum fiziğinin nasıl baktığıyla ilgili videolara Hayatım Değişti Telkinli Kişisel Gelişim Motivasyon Cd'leri > HAYATIM DEĞİŞTİ KLUBÜ > SİZDE HİKAYENİZİ ANLATIN > Üyelerin Makaleleri ve Yazıları > Konu: ÇEKİM YASASI HAKKINDA (FİLMİNG yazıyor) adlı forumdan ulaşabilirsiniz:
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...p?topic=2184.0