Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-08-2007, 09:20 PM   #20 (permalink)
murat
Üsteğmen

Tesekkür: 0
91 Mesajinıza toplam 194 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
murat is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİ

psiko kitaptan yazarak soruyu biraz daha açmaya çalışıyorum.
Ruhsal gelişim evreleri-b)anal evre
...eliyle büfedeki bibloya uzanmaya çalışan çocuk onu almaya gayret etmektedir.Tam ulaşacağı esnada anne bibloyu alıp bir üst rafa koyar.Çocuk orada fiziksel sınırlılığının ve yetmezliğin ve annenin iktidarının gücünün farkına varmaktadır.Çaresizlik duygusuyla öfkelenmekte kızmakta ağlamakta etrafını tekmelemektedir.Dürtü hedefine ulaşamamış ve haz kaybedilmiştir.
Tam bu esnada çocuk mutlak iktidarı yakalar.Nasıl mı?Bir gün annesi gelir.Çocuğa tuvalet alışkanlıklarını öğretmek amacıyla onu tuvalete götürerek kakasını ve çişini büyükler gibi artık oraya yapması gereğinin vaktinin geldiğini sevecen bir dille söyler...Hiçbir konuda muhatap alınmayan çocuk ilk defa bu şekilde ciddiye alındığını fark etmiştir...Annesinin taleplerine karşı ne kadar direnirse o kadar bireysel hazzını yaşayacaktır...Çocuk burada direnmelidir.İktidarını korumalıdır.Ne kadar çok koruyabilirse o kadar var olacak ve o kadar birey olduğunu hissedecektir.Annesinin sözüne karşı gelir,çişini ve kakasını bırakmaz.Ve süreci beklemeye koyulur.Bibloda,elbisede ve topta olduğu gibi anne müdahele ederek kakasını ondan alacak ve tuvalete annesi bırakacaktır.
Ama hikaye böyle gelişmez.Annenin kendi içindeki çiş ve kakasını bir biblo gibi alamadığını fark eder.Devasa ve mutlak iktidar sahibi olan anne acziyet içine düşmüş ve çocuğun kararına mahkûm olmuştur...diye devam ediyor.Kitabın bir bölümünd ede anal evreyle ilgili önceki mesajımda belirttiğim gibi bir örnek veriliyor.(onuda yazacaktım amaa bulamadım şimdi.kitap yaklaşık 500sf.siz cevap vermeden önce denk gelirse onuda yazarım) Bu bilgilerin bu şekilde doğruluğundan çok yukarıda yazdığım memur örneğinin gerçekliğini merak ediyorum
murat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla