Alıntı:
ayse Nickli Üyeden Alıntı
sena sorarım size, 2 yaşındaki bi çocuğun ne gibi bi geçmişde yaşadığı olaya duyduğu duygu neticesinde takıntısı olabilir.
ben bazı insanların genlerinde oldunu düşünüorum açıkcası..oğlum için pediatristi doğuştan gelen bazı haller teşhisini koymuştu yaptığı testler sonucunda.hala pilli arabalara karşı bi ön korkusu var ve 4 yaşında şuan. |
Sevgili Ayşe takıntı dediğimiz şey yetişkinlikte ve bazen de çocukluk döneminde oluyor. Oğlunun senin de belirttiğin gibi korkusu var. Ama her korku takıntı değildir. Takıntı düşünce ya da daha çok davranıs boyutunda tekrarlamalar şeklinde olur. Senin oğlunda görülen daha çok yapısal bir hassaslık. Ben de hatırlıyorum bebekken ( 2 yas civarı ) bütün oyuncak bebeklerden korkardım. Çünkü onları canlı sanırdım. Ve ürkütücü gelirlerdi. Bana kalırsa oğlun özel bir çocuk. Lütfen bütün insanlara benzemesi gibi bir genelleme yapma. Eğer sadece sorun pilli araba korkusu ise bence doktora götürmemeliydin. Ama eğer sende ya da babasında OBK , obsesif düşünceler varsa yapısal bir yatkınlıktan da sözedilebilir. Ki bu belki de senin ve babasının tutarlı ve doğru eğitimi sayesinde belki ortaya bile çıkmayacak. Çünkü takıntıların büyük çoğunluğu yanlış anne- baba eğitimiyle alakalıdır. Sen bunun farkında oldun. Oğlun için daha dikkatli olursun bundan böyle. Sevgiler sana.