Ynt: sigarasız günler hayalayaz sigaranin zararlarini bilen biraksaydi akciyer uzmani doktoruda birakirdi 44 sigara oyle birseyki kandan 3gunde gidyor beyiden kisiden kisye degisyor. ben yemin ederimki bundan 5yil once her seansi6tiyuz ero olan lazerterapilerinden gectim yinede birakamdimdi. burdaki evdokturu parasiz ilac parasiz nigotin bandi veriyor birakamdim...en son iste lazerterapisinden sonra tekrar icmem ogun bana yemin etirdi birdaha birakmayi denemiyecegim cunki param gidyor tek baska sey degil. o aralarda ben tutun sarip iciyorum ama ne tutun sarmadan icmeden duramiyorum. zapzayifim degingibi oruc tutamiyorum tutsam orucumu sigarayla aciyorum vs birgun okulum bitti yasim 34oldu isimde yukseldim ama birdepresyon beni sardi sana tarif edemem ve doktora gittim bana doktor sigara icyormusun evet deidm derhal birak dedi birakmadim ictim ve birgun depresyondan disari cikamaz hale geldim. 5yil beni curuge ayirdilar neyse 2yil once evlendim esimin babasini gormeye gitik istanbula adam gozumun onunde burnundan nefer alamiyor okjienlerle yasamaya calsiyor sabahlara kadar inliyor beynimde birseyler geziyor diye ve her an hergun ve morfinlerle yasiyor sordum sorusturdum adam once depresyon sonrada oksuruk sonra dusp bayilma sonarisda iste bu sekilde. adacagiz oldu ama inleyerek. neyse benim cocgumda olmuyor o arada alman hastanesine gitik bize doktor bakti sizin cocgunuz olur ama sigarayi birakacaksiniz dedi bizde olur dedik tedavi basladi onca masraf edildi ben ignelerden kilo aldim ve 3tane bana emberyo yani gelecegin bebegini yerlstirecekler, ogun vakit gecmiyor birturli kuafore gittim orda dedimki kiza bana manukur pedur yap iste sacimi fonle benle ilgilen, kiz sigara yakti dedimki bende icebilirmiyim sigara yanima almadimda icmem yasakda dedim cunki tupbebek yaptiyorum dedim, kiz dediki biri daha vardi sigara ictigi icin bebegi olmadi dustu icmek istedginden eminmisin evetttttttt dedim vede ictim. ogun olay gerceklsti eve geldik ertesiguinu komsular geliyor istenbuladayiz benim evim olsa kimseyi koymam ama gorumcem iste acti kapiyi herkeze, elinde miletin sigara ben yatak dosek yatiyorum bende sigara istedim ictim. benim bebeklerim olmadi holandaya geldik burdaki doktora gitik adamcagiz baktoi soyle bana sigara iciyorsun degilmi dedi evet dedim. birakda gel dedi. beni kapi disari atti. tekradan gitim sigarayi biraktim dedim tedvi olacagim dediki ama dedi kanina bakacagiz nigotin varsa sukadar para yatirasin dedi ok dedim ve ciktim disriya kan verme gunum geldi vermedim cunki birakmamistim. taki sigara orgu bulana kadar orayi buldum herkezin yazsini okudum aratirma yaptim VE KENDIME SUNU SORDUM BEN GELCEK SENEYE KANSER OLACAGIMI BILSEM INLEYE INLEYE OLECEGIMI BILSEM HALA ICERMIYDIM SIGARA? CEVABIM HAYIR OLDU!!!! VE KENDIME ZAMAN VERDIM 1 HAFTA ICTIM VE OZAMAN ICINDE HER YAKTIGIMDA SIGARAYI KONUSYORDUM NE ZEWK ALIYORSUN? HIC BIRSEY NEDEN ICIYORSUN? BOS VAKIT COK IS YOK GUC YOKBIRDE ELINDE SADCE SIGARA USTUN BASIN KOKUYOR VE CEBIMDE SON KURUSMU SIGARAYA VERIYORUM...O BIR HAFTA GELDI VE BIRAKTIM ORDA GUN GUN NASIL BIRAKTIM NELER YASADIM HEPSI YAZIYOR ORDAKI NIKIM EGEM DEMIR OKUYABILIRSINIZ....SIMDIDE SIZIN ARANIZA GELDIM TERTEMIZIM SIGARA KOKMUYORUM, DISLERIM BEMBEYAZ UYKUM DUZELDI, YEMEKLERIN TATDI DAHA GUZEL, EN IYISI DEPRESYON HASTALIGIMDAN KURTULDUM EVET EVET BUNDAN KURTULDUM ARASIRA GELIYOLAR BANA ODA ISTE ESKISIGIBI OLUYORUM DUSUNSENIZE ESKIDEN HEP OYLEYDIM HEP KIRIZLIYDIM AMA SIMDI OYLEMIYIM SAKINIM DAHA AKLIM BASIMDA DARISI BASINIZA... SIGARA ORDAN BENIM NASIL BIRAKTIGIMI DUYGULARIMI NELER YASAMISM OKUYABILIRSINIZ VEDE BASKA ARKADASLARINKINIDE..HEPINIZ COK GUCLU INSANLARSSINIZ BIRDE YALNBIZ DEGILSINIZ SULKEURLE SIGARA BIRAKAN ARKADASLAR COGALDI
__________________ Erkek penguen 4 ay boyunca kuluckaya yatar 4ay ac durur ama asla yumurtayi birakip avlanmaya gitmez, 4 ay sonra buzlar cozlunce disi penguen gelir ve esini cocgunu zorlukcekmeden bulur.Penguenler yavrularını soğuktan korumak için onları ayaklarının üzerine oturtup haftalarca ısıtırlar. Bir yandan da yavruya yemek taşırlar. Bahar geldiğinde buzul erimeye başlamış ve buz tabakası üzerinde denizin ortaya çıktığı delikler belirmiştir. Artık anne ve baba bu deliklerden balık avlayarak beslenecek, yavrularını da aynı yiyecekle besleyeceklerdir. <br /><br />Yavruya bakmak oldukça zahmetli bir iştir; onun beslenmesi için ebeveynler bazen uzun süre hiçbir şey yemezler. Ayrıca her yerin buzlarla kaplı olduğu ortamda yuva yapma olanağı da yoktur. Anne ile babanın, yavruyu buzun soğuğundan korumak için yapabilecekleri tek şey, yavruyu ayaklarının üstüne koyup, karınlarıyla ısıtmaktır. |