Ynt: İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur ! varmi boyle bir dostun? hani burda egri oturalim dogru konusalim derlerya ondan yazisalim. nasilsa sanal burasi ben seni sende beni tanimiyorsun.
cunki: benim gercekten yok anlatigin gibi arkadasim. mesela ben belediyede dilkurslari hazirliyordum isim cok guzeldi ama komsumda belediyede cocukegitimde calisyordu bana dediki gel benimle calis ismiz soyle boyle neyse ben onlarin yanina gectim ki bu insan komsumdu arkadasimdi ve ben onun evine yardim cok ettim o bana hic yardimda bulunmadiydi ama birgun sefleri patronlari alip karsima gecip iste ismi yarim yaptigimi soyledi ve elinde tutanak guya su gun bunu bugun sunu yapmisim bana soruldu bizmi seni doktora goturelim senmi gidersin. ben giderim dedim ve ise birdaha hic gitmedim ogun bugundur evdeyim calismiyorumda beni hastalik cagirdginda depresyonumu anlatiyorum ilaclarimi gosetriyorum evime geliyorum 5yil oldu. ki ben o diplomami alana kadar diyarigurbette neler cektim neysem ya mesela bizim geline esimle kavga etigimi anlattim 5 kardesim var hepsin haberi var geline degimde ya neden anlatin ne var ablacim diyor bunda birsey yoki. ya bende nevarda insanlar beni bukadar ezmeye kalkiyolar neden beni kiskaniyolar gucumu yuzmu evimi esyami insanlarla iliskelrimi neden hep ben. ben kafayi yemdim alaha sukur;ler olsun halada yasiyorum dim dik ayaktayim. hani insan eliyle hic karsilamsdim.
ben kucukene anem beni hic sevmedi babama benziyormusum ama benden sonraki kizni cok sevdi kendisne benziyormus. sevmiyorum anemi bundan 10sene once amsterdamda yuruyoiruz tanidigini gordu dediki bu babasina benzer ama dedi bunun kucugu var o bana benzer dedi kadin benden utandi benden gurur duyamadi..birkeresinde camiye goturdum basladi herkezin elini opuyoir camide neyse biri dediki ya emine hanim sen benden buyuksun neden elimi opuyorsun ya dedi herkez oyle diyor bu benim kizxim ama annem gibi duruyiormus dedi. herkez diyor abana annen cok guzel diye ama bana hic guzel gelmiyor neden acaba. hem nasil ben onun anesigibi olayimki. anem koylu cahil konusan anlamiyor
gidyor 7koye diyorki kizim beni azarladi bende susuyorum napayim.
dostu once insanin annesi olur degilmi guvendigi? ama ben aneme en son guvenirim.
ya benmi tek boyleyim insan konusunda cok ama cok fakirim ya dostum gercekten yok ya.
__________________ Erkek penguen 4 ay boyunca kuluckaya yatar 4ay ac durur ama asla yumurtayi birakip avlanmaya gitmez, 4 ay sonra buzlar cozlunce disi penguen gelir ve esini cocgunu zorlukcekmeden bulur.Penguenler yavrularını soğuktan korumak için onları ayaklarının üzerine oturtup haftalarca ısıtırlar. Bir yandan da yavruya yemek taşırlar. Bahar geldiğinde buzul erimeye başlamış ve buz tabakası üzerinde denizin ortaya çıktığı delikler belirmiştir. Artık anne ve baba bu deliklerden balık avlayarak beslenecek, yavrularını da aynı yiyecekle besleyeceklerdir. <br /><br />Yavruya bakmak oldukça zahmetli bir iştir; onun beslenmesi için ebeveynler bazen uzun süre hiçbir şey yemezler. Ayrıca her yerin buzlarla kaplı olduğu ortamda yuva yapma olanağı da yoktur. Anne ile babanın, yavruyu buzun soğuğundan korumak için yapabilecekleri tek şey, yavruyu ayaklarının üstüne koyup, karınlarıyla ısıtmaktır. |