Ynt: Karar aldim zayiflayacagim Sezencim, Hakkaten ben hayatım boyunca hep acayip iştahlı olmuşumdur. Emekli olmadan önce arkadaşlarla masaya oturduğumuzda herkesin ağzı bir karış açık bakmaları da benim gizli gizli hoşuma giderdi. Çünkü ben minyon ve incecik bir yapıyla bu aşırı beslenmemin nasıl olabileceği onlar için olağan üstü birşeydi. Yiyordum ama kilo almıyordum. (Şu anda zararlı olduğunu bildiğim ve yapmaktan kaçındığım herşeyi yiyordum. Ben biyolojik bir öğütücü olarak tanımlıyorum kendimi) Her ne olduysa bundan 3 yıl evvel işlerimle ilgili psikolojik sıkıntılar yaşadığım dönemde oldu. Bu aşırı yemek yeme olmasına rağmen düzenli öğün alışkanlığım vardı. Ve her ne sebep olursa olsun bu öğünlerin gecikmesi mümkün değildi. İşte bu dönemde öğünler arası atıştırma olaylarım başladı. Çünkü midemde hep kazıntı ve açlık hissetmeye başlamıştım. Kalori bombası olan çikolatalı gofretler, bisküviler, kekler, tatlılar, çikolatalar, yedikçe yiyordum. Öğün diye bir şey kalmamıştı. Önce hareketsizleşmeye başladım. Kilolar yavaş yavaş gelmeye başladı. Kilolar geldikçe sindirim sistemimde çökmeye başladı. Mide ağrıları yüzünden uyuyamaz duruma geldim. Neyse sonunda Tıbba başvurmak zorunda kaldım. Ülser, İleri derecede reflü, (hatta doktorum ameliyat diye tutturmuştu) ve spastik kolon. Ülsere neden olan hp pylori denilen bir mikroptan şüphelendiler. Ama sonuçlar negatif çıktı. Aşırı stress sonucu bu yaşadıklarım oluşmuş. Tedaviler sonucu Ülserim geçti. Reflü zaman zaman rahatsız etse de yine de eskiye nazaran daha iyi. Ve o dönemde doktorumun benim bir an evvel sigara içmemden vazgeçmemi yoksa daha kötü olacağımı bildirdi. Ama nerdee... O durumda bile içtim. (Şimdiki aklım olsa içermiyim. Zaten o nedenle tedavim çok uzun sürdü.) Bu arada emekliliğimi doldurdum ve emekli oldum. Hayatım gittikçe güzelleşmeye başladı. Aile hayatımdan tut sosyal hayatıma kadar. Resim dersleri almaya başladım. Spora başladım. Kilo vermeye karar verdim. Ve EN ÖNEMLİSİ SİGARAYI BIRAKTIM.. (Bu arada Biliyormusun ben rüya görmeyeceğim.öyle umut ediyorum. Çünkü senelerdir rüya görmüyorum.) Ya aslında ben size basit bir iki hareket önerecektim. konu nerden nereye gelmiş. hemen unutmadan yazayım. belki ilgilenenler olur.
Yürüyüşten sonra yaptığım birkaç hareket var.
Bunlardan bir tanesi sopalı bir hareket.
yaklaşık 1,5 mt uzunluğunda sert bir sopayı omuzlarına koyup kollarını üstüne atıyorsun (korkuluk gibi) ve kalçadan yukarı hızlı ve tempolu bir şekilde bir sağa bir sola dönüyorsun. Ne kadar yapabilirsen.
İkincisi ayakların hafif açık aslında kapalı da olabilir sağ yana 20 kez sol yana 20 kez esniyorsun. üçüncüsü ayaklarınla yer silme hareketi ve twistin karışımı. Marley üstüne kaygan bir bez parçasının üstünde yer siler gibi twist yapıyorsun ben en fazla 5 dk yapıyorum.
Birde bildiğimiz mekik. onu da 50 kez yapıyorum. Bel ve göbek bölgesinde bende mucizeler yarattı. Ve hiç masrafı yok. Bunu da arkadaşlarla paylaşmak istedim. |