Ynt: ZENGİNLİK DİRENÇLERİ zenginlik tabiki ayıp olarak karşılanmıyor toplumda. zenginliğin ayıbı şudur, bir fabrikadan iş alırsın adam zengindir ve paranı almak için defalarca gidersin. kapısına bir bekçi koymuştur ve alacağın olduğu için seninle görüşmek istemez ve kapıdan geri dönersin. oysaki sen küçük bir işleymesin ve malını eksiksiz teslim etmişsindir. işte budur zenginliğin ayıbı.
bu ülkede ticaret yapmak kolay iş değil. sen peşin mal alırsın müşterine teslim edersin ama karşılığını geç alırsın yada alamazsın. şimdi bu insanlar nasıl emekli yada devlet memuru olmak istemesin. bu ülkede girişimci ruhu olan çok insan var ama yeterli sermaye ve olanak yok. başka ülkelerde bir yatırım yapmak istersin devlet her imkanı sana sunar.
fırsat vardıda bizmi girişimci olmadık
Kosgeb diyor ki ben güçlü adama yardım ederim zayıf işletmelerle işim olmaz savaşacak firmalara destek olurum. oysaki büyük firmaların yardıma ihtiyacı yok. sen küçük ve orta ölcekli işletmelere yardım etmek onların büyümesine destek olmak için kurulmuşsun....
lütfen gerçekçi olalım |