Konu
:
İŞ HAYATIMDA HIRÇINLAŞTIM
Tekil Mesaj gösterimi
05-01-2009, 05:57 PM
#
8
(
permalink
)
banu
Üsteğmen
Tesekkür: 1,531
181 Mesajinıza toplam 1,120 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Alıntı:
shamanic
Nickli Üyeden Alıntı
elbette telkinleri dinlemeye devam ediyoruz canlarım..
telkinler bilinçaltımızda yanlış kalıplarımızı değiştiriyor.. bu sırada eski kalıplarımız bizi terkederken yeni ile eskinin içimizde mücadelesi oluyor.. biz bunu içsel sıkıntı,
başağrısı, davranış değişikliği v.b gibi şekilde reelde hissediyoruz... düzenli dinleyişimizle bu süreç geçecektir.. bu değişim sürecini desteklemek için olumlamalar yapabiliriz bunun için içeriği okuyup hangi cümleyi kabullenmekte zorlandığınızı bulmanızı istedim..
örnek olarak diyelim ki ben arkadaşım Ayşe ile olan ilişkimde onu çok sevmeme rağmen sözlerinden rahatzsıklık duyuyorum ve tepki veremiyorum.. bunun sebebi de bilinçaltımda konuya tepki verirsem arkadaşlığım biter karşımdaki insanı kırarım yanlış anlaşılırım ve yalnız kalırım kalıbından dolayı olsun..
dinlediğim telkinin içerisinde de " kendini rahat bir şekilde ifade ediyorsun " diye bir cümle geçiyor olsun..
ben kendimi rahat bir şekilde doğru cümlelerle ifade edemediğim için bu yeni kalıp eskisini değiştirene kadar içsel huzursuzluk hissedebilir konuşmalarımda daha agresif ya da daha pasif tavır sergileyebilirim.. bu tamamen bir geçiş sürecidir..
sorunumun ne olduğunu farkederek bunu bilinç düzeyindede kabul eder ve kendime yardımcı olacak olumlamalar yaparsam geçiş sürecimi hızlandırmış olurum.. yapmasamda bu süreç geçecektir..
iş yaşantınızı etkileyen bir konu olduğu için bu konuda daha hızlı ilerlemek adına öneride bulunmak istedim.. telkinleri dinlemeye ara verirsek içimizde devam eden mücadeleyi yarım bırakmış oluruz..
sevgiler..
yol gösterdiğin için teşekkürler sevgili shamanic...metni inceledim ve beni rahatsız ettiğini düşündüm bir iki ifade buldum bile :)uamrım doğru cümleleri bulup olumlamalarımı yapabilirim:)sevgiler
banu
Açık Profil bilgileri
banu nickli üyeye özel mesaj gönderin
banu - Daha fazla Mesajını bul