Ynt: Karar aldim zayiflayacagim ben simdi sabahlari 1 saat yuruyus yapiyorum. karnim baya duzlendi. tavsiye ederim sizlere. su iciyorum bol bol. ve ramaznin cikmasini bekliyorum. cunki olmuyor yaa. ya biri geliyor ya davet ediliyorsun. ister istemez yiyorsun. hersey harika yemekler razmanda diyet olmuyor arkadaslar. ramazn ciksin ben direk hastane diyetine basliycam tam benlik cunki icinde bol bol folik asitlerde var proteyinlerde var. ve yuruyus yapacagim. beklemdeyim. bayram geliyor. her gitigimiz yerde baklava ikram edilecek yiyecegiz. ve ben ailein en buyuk cocguyum ister istemez yemekleri pisirp bekliyecegim insanlari. eh yani onca poisr birde yeme olmaz. ama bir ara size hastane diyetini teker teker yazacagim. ve benimle bu diyeti uygulamak isteynlerle topluca basliyacagim. garanti veriyolar 3haftada 10kilo veriyorsun. bu hastane diyeti sisman olan hastalara acilen kilo verdirtmek isin amaliyat olacklara faln hemen yaptiryolar. kolay gelsin herkeze.
__________________ Erkek penguen 4 ay boyunca kuluckaya yatar 4ay ac durur ama asla yumurtayi birakip avlanmaya gitmez, 4 ay sonra buzlar cozlunce disi penguen gelir ve esini cocgunu zorlukcekmeden bulur.Penguenler yavrularını soğuktan korumak için onları ayaklarının üzerine oturtup haftalarca ısıtırlar. Bir yandan da yavruya yemek taşırlar. Bahar geldiğinde buzul erimeye başlamış ve buz tabakası üzerinde denizin ortaya çıktığı delikler belirmiştir. Artık anne ve baba bu deliklerden balık avlayarak beslenecek, yavrularını da aynı yiyecekle besleyeceklerdir. <br /><br />Yavruya bakmak oldukça zahmetli bir iştir; onun beslenmesi için ebeveynler bazen uzun süre hiçbir şey yemezler. Ayrıca her yerin buzlarla kaplı olduğu ortamda yuva yapma olanağı da yoktur. Anne ile babanın, yavruyu buzun soğuğundan korumak için yapabilecekleri tek şey, yavruyu ayaklarının üstüne koyup, karınlarıyla ısıtmaktır. |