Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-10-2007, 09:26 PM   #7 (permalink)
medusa
Teğmen

Tesekkür: 4
28 Mesajinıza toplam 151 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
medusa is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Kralın Günlüğü

Tabi böyle boş boş kral olunmuyor. Onun içinde planlarım var. Çünkü mükemmeliyetçiliğin sonu yok. Sonu olmayan bir yola çıktım. Gidebildiğim kadar gideceğim. Yaklaşık 4 aydır aklımda hep duygularım ve düşüncelerim vardı. Her zaman kendimi haklı çıkaran planlar. Birilerine bir şeyler ispatlamaya çalıştığım hayallerim beynimde dolaşır dururdu. Kendi zaferimi kazanır herkese haddini bildirirdim. İşte yanıldığım çözümü olmayan hayallerde yaşayan benim beynimin çöplüğe dönüştüğü anlardı bunlar. Önce bunları durdurmalıydım. çünkü izledeiğimde bana sadece hayatımı hiç haline getirecek düşüncelerdi. Artık aklıma ne gelirse gelsin affediyordum. Mesela birinin beni kızdırması ona karşı öfke duymak çok saçma olduğu için bu tip durumlarda affediyorum dediğimde öfkem ve sinirim geçiyor huzur buluyorum.Bunlardan kurtulmak için düşüncelerimi sadece izlemeye karar verdim. Meditasyon yaptım. Yani iç sesimi dinledim. Sakin olmayı öğrenmeye çalıştım. Şunu gördüm hiçbir çabaya gerek yoktu aslında sadece sakin olmak ve kendini huzurlu hissetmek. Kimseye karşı özel bir çaba ve davranış sergilemeye gerke yok.
Ve 4 ay boyunca iç huzuru biraz olsun yakaladım. Çünkü önceden kendim evde yalnız olduğum halde bir şeyler beni huzursuz ediyordu. Artık o yoktu.

Şimdi önümde hergün beni mükemmelliğe götürecek birşeyler yapmalıyım tabii...

Bundan sonra yapacağım şeyler ama her gün...

1. İşten gelince ilk işim kendimi dinlemek. Daha doğrusu hiçbir şey düşünmemek. Düşüncesi kalmak. Gelen düşünceleri affetmek. İçhuzuru bulmak. Bu günlük olarak yapılacak.

2. Geçen sene kasım ayında 3-4 hafta dinleyip bıraktığım Ego güçlendirici ve suçluluk duygusu mp3lerimi artık işte ve evde açık tutuyorum.

3. Norbekov adlı çok etkilendiğim bir deha var. Onun bir kitabı var. Aklını Başına Toplama rehberi adlı. Ondaki gibi ilkelerim var. Hertarafa astım odamda. Onun anlattığı şekilde hergün sporumu yapıyorum. Hatta videosu var googleda indirdim. Videoyla beraber yapıyorum.

Bunlar rutin günlük yapacağım güzel hobilerim.