Konu: Yardim!!!!!
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-10-2007, 12:43 PM   #7 (permalink)
shamanic
Administrators
♥Ozlem Şahin ♥

shamanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
shamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond repute
Standart Ynt: Yardim!!!!!

aklınızı başınıza getiren öneriler

mümin sekman’ın hazırladığı “bu hafta beynine iyi bak!” adlı “beyin kullanma kılavuzu” kitapçığından birkaç alıntı:

* beyin, açık havada ve ayaktayken daha iyi çalışır. önemli kararlarınızı alırken dışarıda ‘volta’ atmayı deneyebilirsiniz.

* beyin, örneklerle akıl yürütür. kararsız kaldığınızda “atatürk benim yerimde olsaydı ne yapardı?” diye düşünün.

* yabancı bir dil öğrenme ve ezber, beyni güçlendirir. her gün birkaç yeni kelime öğrenin, sözlük okuyun, alışveriş listesi ve telefon numaralarını ezberleyin.

* zihinsel jimnastik yapın. bunun için başta sudoku olmak üzere bulmaca ve satranç gibi oyunları kullanabilirsiniz.

* zihinsel rutinlerinizi kırın. bazen telefonu sol elinizde tutun, çantanızı diğer elinizde taşıyın, evinize başka bir yoldan gidin.

* zihinsel zevklerinizi zenginleştirmek için her gün mutlaka iyi bir özdeyiş kitabından, birkaç cümle okuyun.

* güzel bir resme bakın. estetik algınız, gördüğünüz estetik şeylerle gelişir. beyninizi ‘güzel’ şeylerle besleyin. sevdiğiniz bir müziği gözleri kapalı dinleyin.

* iyi bir uyku, kaliteli bir beynin temelidir. 24 saati geçen uykusuzluk sarhoşluğa benzer bir şekilde beyin fonksiyonları nı etkilemektedir.

* bol ve temiz oksijen beyin için çok önemlidir. odanızın penceresini açıp kendinize bol bol ‘birinci el’ oksijen ısmarlayın.

* farklı düşünme tarzları beyni geliştirir. çocuklar ve hayvanlarla daha fazla vakit geçirin.

* kullanılmayan organ körelir. sürekli tv seyrederek beyninizi düşük viteste çalıştırmayın. beyninizin sınırlarını zorlamayan etkinlikler, beyninizi geliştirmez.

* beyin diyeti yapın. beynimiz “garbage in garbage out” ilkesine göre çalışır. yani beyninize çöp girerse, beyninizden çöp çıkar. beyninizi neyle beslediğinize, midenizi neyle beslediğiniz kadar dikkat edin.

* hayatınızın en büyük kararlarını alırken ‘kafadan’ değil, kâğıt üzerine ne yapacağınızı yazarak hesaplayın.