Ynt: Regina'nın günlüğü Dün gece yine kötüydüm. Sonra düşünmeye başladım. neden kötü olayım ki? Ben artık kendime yalnızca iyi deneyimleri, mutlulukları çekiyorum. Kötü hissediyorsam %90 sonu iyi bitecektir. %10 da çok önemli birşey öğretecektir bu deneyim bana. Sonra üzüldüğüm şeyi düşündüm. Yok sonu iyi bile bitse şu an çektiğim üzüntünün anlamı ne o halde? Gereksiz bir üzüntü demekki alınacak bir ders var. Tabiiki vardı. Öküzün altında buzağı aramış, bulmayı başarmış sonra da pireyi deve yapmıştım. Olumsuzluklara ve beni mutsuz eden şeye konsantre olmuştum. Tüm düşünce enerjimi ona vermiştim. Öğreneceğim ders tabii ki bunu yapmamaktı. Diğer konularda yapmamayı başarıyordum da aşk konusunda bi bloğum olduğu için arada böyle yalpalıyordum. Evet bunu yapmamayı öğrenmeliydim. Ve herşey kapkaranlık bile görünse, toplu iğne başı kadar bir mutluluk bulup hayatımızda (ki herkesin hayatında vardır) geniş zamanda buna yoğunlaşmaktı çare. Zamanla o toplu iğne başı gülleye dönüşürdü çünkü. Bunun en basit yolu ise o anki varoluşumuzla ilgili bir güzellik yakalamaktı kötü duyguları acilen kovabilmek için. Yatağımı, saten çarşaflarım, sıcacık evimi ve uyuyabildiğim için ne kadar şanslı olduğumu düşündüm. Sabah 7:30 da o yatağı istemeye istemeye terk etmek zorunda kalacaktım. Öyleyse şimdi tadını çıkarmalıydım! Daha bu düşünceler kafamda dolaşırken rahat ve huzurlu bir uykuya daldım. Ertesi gün de herşey düzeldi. Her seferinde işe yarıyor nolur emin olun. Yalnızca kötü duygu ve düşüncelerden uzak durun. Gerisi gelir.
Yeni işimde insanlar bana o kadar iyi ve yardımsever davranıyolarki. Hepsi birbirinden tatlı ve bir sevgi ve huzur ortamı var. Bugün benimle aynı pozisyonda çalışan iş arkadaşım, üstümüz olan biri ona biraz sert bir dille mail yazdığı için plastik bir kalemi uğraştı, kırdı, boru yaptı, kağıtlardan içine 'tükürük topu' dediği şeyi koydu ve saldırıya gitti! Tamam iğrenç ama bu eşitlik, dostluk, güven ortamı kolay mı bulunuyo. Diğer arkadaşın insanca, dostça, tatlı tepkisi, yine patron pozisyonundaki yaşı bizden hafif büyükçe İtalyan kadının, yine İtalyan olan kızı sarılıp şapurdata şupurdata öpmesi. 5'e doğru yaptığımız bilgi yarışması. Bahçede ayaklarımın dibinde gördüüm sincap... kaferteryadan yarı fiyatına yemeğimi alıp bilgisyarımda internete girerek rahat rahat yemem, insanların yardımseverliği güleryüzlülüğü, sonra anneciğimle camambert alıp fırın da ısıtmamız balıkla filmimizi seyrederek yememiz.. Bunlar hep nimettir mutluluktur. Ben istesem anlatacak kötü şeylerde tabiiki bulurdum. Ama kime ne faydası var? O zaman bu nimetleri bana sunana ve kendime haksızlık etmiş olmaz mıydım? Bir süre bu nimetleri görmezsem hala devam eder miydi onlar bana verilmeye?
Ve sonra mutsuz giden ya da istediğim gibi gitmeyen aşk hayatımla ilgili de bişeyi çok açık gördüm. Son 3 ayda neler oldu bir kere..
İşi hallettik
basariya gidecek yolda karar kildik
saglik kendi kendine bakiyor
istedigim kadar para da isten gucten artı en az iki farklı kaynaktan gelcektir zamani var
ask kaldi...
belkide asktan once diger seyleri halletmek istedigim icin olmuyodu bu zamana kadar. yeni isim, yazim ve psikoloji diploma degreemle onlar da hallolma yoluna girdi. yani sira aska geldi. o yuzden bu aralar cok buyuk gelismeler bekliyorum. beni cok mutlu edecek, cok fazla seyi yoluna sokacak eksik parcami tamamlayacak gelismeler. soyle dusunebiliriz: bikac alan varsa hepsi asagi yukari belli bi seviyeye yukseldi. daha da yukselecekler tabii ama once hepsinin, tumunun ayni seviyeye gelmesi gerekiyor. benim tahminim, bu isten ilk maasimi alip, psikolojiden ilk notumu alip, yazimi gonderip cevabini alip biraz daha somut etkiler gormeye baslar baslamaz, askta bir gelisme olacagi yonunde. kafamdaki bloklar once bunlari yoluna koymami soyluyodu cunku, buna engel olamiyodum. ne kadar benım ıcın en onemlısı ask desem de sıralama yaptıgımda dıgerlerı hep once gelıyordu. ama mukemmel olmalari gerekmiyo. yalnizca iyi bi baslangic, guzel gelismeler gerekiyodu. bu duruma bakilirsa ilk maas 20 kasim, ilk not ondan belki bikac gun sonra, yazi 31 ekimde gonderiliyo cevabi 3 haftada geliyo tam o siralar ediyo yine yani ben diyorumki kasimin son haftasindan itibaren bazi gelismeler gormeye baslicam. ask hayatimin yoluna girdigini hissedicem artik ve artik bu kadar dusunup uzulmicem. yeni yilda da yepyeni bi insan olucam. vision videoma tesadufen ekledigim sarkida dedigi gibi kendimi reconstruct yapicam, yeniden yapilandiriciam. gorucez bakalim hakli cikacak miyim ve kendimi ne kadar taniyorum...
Bu arada dün 8 saat kadar dinlememe rağmen bu gece saat 2yi geçiyo daha 2 saat dinleyebildim telkinleri. Baska telkinlere biran önce geçmek istesemde sabredip herşeyi doğru yapıcam. Herşey çok güzel ve hayatım değişiyor :) |