Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-11-2007, 04:52 AM   #2 (permalink)
shamanic
Administrators
♥Ozlem Şahin ♥

shamanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
shamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond repute
Standart Ynt: zamanda yolculuk mümkün mü?

ben geçmişin geleceğin ve şimdinin paralel zamanlar olduğuna inananlardanım...
bu konudaki bilgilerim benim kafamdada çok oturmuş karşımdakilere her yönü ile izah edecek kadar tecrübeli yada bilgili değilim..
ama inanıyorum ki bu paralellik arasında ki geçiş mümkündür.. zaman bizim zihnimizin yanılgısıdır..

Ünlü fizikçi Julian Barbour, zamanın tarifini şöyle yapmaktadır:

Zaman eşyaların pozisyonlarını değiştirme ölçüsünden başka birşey değil. Bir sarkaç sallanır, saatin kolları ilerler.
Kısacası zaman, beyinde saklanan birtakım hayaller arasında kıyas yapılmasıyla var olmaktadır. Eğer bir insanın hafızası olmasa,
beyni bu tür yorumlar yapmaz ve dolayısıyla zaman algısı da oluşmaz. Bir insanın "ben otuz yaşındayım" demesinin nedeni,
beyninde söz konusu otuz yıla ait bazı bilgilerin biriktirilmiş olmasıdır. Eğer hafızası olmasa, ardında böyle bir zaman dilimi olduğunu düşünmeyecek,
sadece yaşadığı tek bir "an" ile muhatap olacaktır

Allah ol demiştir ve olmuştur... geçmiş gelecek yoktur sadece an vardır...
kader zaten yazılıdır.. yarın neyi seçeceğimiz.. başımıza nelerin geleceği..
kader dalları olan bir ağaç gibidir.. hangi yolları seçeceğimiz konusunda özgür bırakılmışızdır..
seçtiğimiz yollar yaşamımızı oluşturur.. özgür bırakısakta bilir Rabbimiz hangi adımı atacağımızı..
ve bizim dün bugün yarın dediğimiz her şey aslında bir andır.. her şey aynı anda ise o zaman dünü izleyebilir geleceği görebiliriz...

ayy bu yorucu bir konu... anlatımıda çok zor.. bunlar benim şahsi fikirlerim.. şimdilik bu kadar..
hele bi kahvemi içip ayılayım yazarım bir şeyler daha ..

aslında astral seyehat yada lusit rüya deneyimi olanlar bu konuda daha bilgilidirler zaman kapılarının anahtarlarına sahip olarak görürüm ben onları..

oyüzden bu konudaki fikirleri merak ettim..

sevgiler..