Ynt: Rüya Tabirleri ben size başımdan geçen bi şeyi anlatayım..
kafasındaki tahtaların 8i. çatlamış bir arkadaşım vardı benim..benimkilerinde 6sı falan çatlaktı.....hacı, hacıyı mekkkede deli, deliyi dakkada bulurmuşya..bulmuştuk birbirimizi..yataktan kalkar kalkmaz arardı beni..pirelerle mücadele ederken neler gördüğünü anlatırdı..rüya hayra yorulurya..bende hayra yormak adına..söylerdim bişeyler..kadının çevresi geniş...zaman içinde kadın rüya gören arkadaşlarının hepsini bana yönlendirmeye başladı..çıkıyormuş tabirlerim...ama bu arada bana telefon ediyor..hayal fişmekanca rüya görmüş..sana anlatmasını sööledim..telefonunu verebilirmiyim..diyor..daha öncede fişmekancanın cemazüyyül evvelini anlatmış oluyor bana..( kadın çok dedikoducuydu...benimde hakkında yanımda konuşulun insanın yüzüne bakamama gibi bi huyum var..) çoğunu konuşmadan atlatırdım..bir gün yine bir telefon..kız arkadaşı rüya görmüş..o da dur,dur dur sen bu rüyayı hayal ablana anlat demiş..neyse numaralarımı verdi kızcağız beni aradı..ay şimdi ben bu kızcağıza ne diyeyim..ablam ben şimdi bu rüyayı sana tabir edemem, sen beni bir saat sonra ara dedim..ay nediyeyim...yarabbi yardım et..kız rüyasında iki kavak ev. otobüs falan görmüş...yazmaya başladım..bu arada şunuda söyliyeyim kız 36 yaşında ve hiç evlenmemiş..
ablam,sen iki gün içinde, otobüse binerken veya inerken kumral biriyle karşılaşacaksın..uzun boylu olacak saçları biraz dökük..(kavak ağaçları uzun,açık renk, ve gövdesi pürüzsüz olur ya atıyorum..) bu adama dikkat et..sen bununla iki aya kadar evleneceksin..kızcağız ümitsiz bir şekilde, sağol hayal ablacığım dedi..,
15 gün sonra bir davet bana kızdan..hayal ablacığım senin dediğin gibi.. otobüsten inerken kumral biriyle karşılaştım..anında birbirimizden hoşlandık şu, şu, tarihte nişanımız var lütfen buyur gel.. ( iki ay sonrada evlendiler)
bizim kızlarımız belli bir yaşı geçince evde kalmış moduna geçiyor ya.bu yavrum da mutlaka öööyle dolaşıyordu ortalıkta..ben rüyasını böyle yorumlayınca gözünü dört açmıştır..kocayıda kapmıştır..allah mesut etsin..sonradan ben yeminliyim diyerek vazgeçtim bu işlerden...kafa çatlak ya havaya girmekten korktum..hepinize günaydın saygılı sevgiler.. |