Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-11-2007, 11:57 AM   #6 (permalink)
shamanic
Administrators
♥Ozlem Şahin ♥

shamanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
shamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond repute
Standart Ynt: çekim yasasısını nasıl çekersiniz

rica ederim arkadaşlar... evde yoktum diye göremedim mesajlarınızı.. yeni gelebildim foruma.. bu konu ile ilgili bir yazı ve test buldum...
onu da paylaşayım sizlerle... bakalım test sonuçlarımız nasıl çıkacak..

şansın peşine düş

felaketler beni bulur diyenlere müjdeli haber; şansı yakalamak çok kolay.
bu görüşü savunan şansla ilgili araştırma yapıp kitap yazan prof. wiseman'ın önerileri:
arkadaşınla film izle, meditasyon yap, şükret

ingiliz focus dergisi, bu haftaki sayısında 'şans'ı tüm yönleriyle ele aldı.
derginin yazarlarından susan albridge, 'the luck factor (şans faktörü)' adlı kitabıyla gündeme gelen profesör richard wiseman'ın bilgilerini kaynak gösterdi.
şansı insanların yarattığını savunan wiseman'e göre; 'şans' sadece psikolojik bir faktör. araştırmaları ışığında bu sonuca vardığına dikkat çeken richard wiseman,
açıklamalarına şöyle devam ediyor: 'şanslı insanların hemen hepsinde aynı psikolojik yapıyı gözlemlemek mümkün. şanslı olduğunu düşünen herkes çoğunlukla
çevresiyle iyi ilişkileri olan, sosyal, ayakları yere basan ve iyimser kişiler. bunun tam aksine, hayatı boyunca şanssız olduğunu düşünenlerin ise hayata bakışı zaten
yeterince kötümser.'

şans aşk da getirir

profesör wiseman'ın araştırmaları kendini şanslı bulanların daha mutlu beraberlik yaşadığını ortaya koyuyor:
'şanslı insanların partnerlerinde ilk aradığı şey psikolojik uyum, yani kendi gibi düşünen kişiler.
böylelikle ilişkileri sırasında bir sorunla karşılaştıklarınla bunu sabırla ve iyimserlikle çözebiliyorlar.
şanslı insanların çevreleri de her zaman daha geniş oluyor.
şanssız olduğuna inananlar ise en ufak problemde 'bu zaten olmayacak bir ilişkiydi' deyip kesip atıyorlar.'

richard wiseman, şanslı insanların kötü olayları bir tür pollyanacılık oyunuyla iyi şans olarak gördüklerini savunuyor:
'mesela bir banka soygununda bacağınızdan vurulduğunuzu düşünün.
eğer şanslı olduğunuzu düşünüyorsanız 'allah'tan kafamdan ya da göğsümden vurulmadım' dersiniz.
burada da psikolojinin ve şansın birlikte nasıl işlediğini görüyoruz.'

merdivenin altından geç kara kediden korkma

şansla ilgili batıl inançlar:

# meşe palamudu uğur ve başarı getirir

# 13 sayısı ve kara kediler uğursuzdur

# çatlak bina altında yürümek uğursuzluk getirir

# tahtaya dokunmak şanssızlığa yol açar

# merdiven altından geçmek uğursuzluk getirir

# fare kuyruğu taşımak şans getirir

# sol omuzdan tuz atmak şeytanı kovalar

# ayna kırmak yedi yıl boyunca şanssızlık getirir

# parmakları çapraz biçimde tutmak iyi şans getirir

mutlu bir hayat için mücadele et

# insanlarla iletişimde bulunmak size birçok yeni fırsat sunabilir. bu sayede birçok yeni insanla tanışabilirsiniz.

# hem fiziksel hem duygusal olarak kendinizi rahatlatın. sessiz bir odaya kapanıp derin nefes alabilir, bir göl kenarında oturabilir, rahatlama egzersizleri yapabilirsiniz.

# meditasyon yapın ya da bir kelime seçin ve onu sessiz bir odada tekrarlayın. (haftada üç kere 20'şer dakika)

# sabah şükredin sonra kendinize şans dileyin. kendinize birçok güzel fırsat sunulmasını hayal edin.

# kötü bir şey olduğunda çok fazla dert etmeyin. kendinizi üzmekle bir yere varamayacağınızı anlayın.

# kötü şanslardan korumak için arkadaşlarınızla buluşun, onlarla film izleyin veya spor yapın.

# isteklerinizi sıralayın. asla onları unutup nasılsa olmaz demeyin. sonuna kadar mücadele edin.

şans profiliniz

'şans faktörleri' adlı kitabıyla ünlenen richard wiseman'ın testini çözün, şansın hayatınıza etkisini öğrenin.

aşağıdaki soruları uzun uzun düşünüp 'kabul ediyorum veya kabul etmiyorum' diyerek yanıtlayın.

1- kimi zaman tanımadığım insanlarla bir bankada veya bir markette sohbet ediyorum.

2- hayatım süresince iyi veya kötü bir şey hakkında endişelenmeye eğilimli değilim.

3- yeni deneyimler kazanmaya açık değilim. (yeni bir yemek öğrenmek, farklı bir müzik türünü dinlemek.)

4- çoğu zaman içimden gelen sesleri dinler, onların iyi olduğunu düşünüp ona göre hareket ederim.

5- sezgilerimi geliştirmek için meditasyon yapar, yeni teknikler dener veya sakin bir ortama girerim.

6- çoğu zaman ilerisi için düşündüğümde başıma iyi şeylerin geleceğini düşlerim.

7- hayattan ne isteyeceğimi bilir, bütün ihtimaller karşısında onları gerçekleştirmeyi planlarım.

8- tanıdığım bütün insanların bana yardımcı olacağını, arkadaşça davranmalarını tahmin ederim.

9- başıma gelecek her şeye iyi yönünden bakmayı tercih ederim.

10- kötü olayların başıma geldiğinde benim için iyi bir deneyim olacağını düşünürüm.

11- zamanında başıma gelmiş talihsiz olayları kafama takmam.

12- yaşamış olduğum olaylardan ders çıkarırım.

puanlar

kesinlikle katılmıyorum: 1 puan

katılmıyorum: 2 puan

emin değilim: 3 puan

katılıyorum: 4 puan

kesinlikle katılıyorum: 5 puan

değerlendirme

# 1. ve 3. soru aralığında: 12 puan ve üstünü alanlar şanslı. 8 puan ve altı alanların şansı düşük. yüksek puan alanlar kendilerine çıkan fırsatları değerlendiriyor. yaratıcı ve iyimserler.

# 4. ve 5. soru aralığında: 8 puan ve üstü puan alanların şansı iyi. 2-4 puan alanlar şanssız. şanssız olanlar olaylara kötümser bakıyor.

# 6. ve 8. soru aralığında: 9 puan ve altı şanssızlar. 12 puan ve üzeri şanslı. 12 puan üzerinde puan, hayatları boyunca iyi bir yerde olacaklarını işaret ediyor. gelecek için istedikleri her şeyi yapma hırsına sahipler.

# 9. ve 12. soru aralığı: 10 puan ve altında olanlar az şanslı, 17 puan ve üstünü almış olanlar çok şanslı. önlerine çıkan her fırsatı avantaja çeviriyorlar.

bol şanslar...