Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-11-2007, 03:26 AM   #10 (permalink)
shamanic
Administrators
♥Ozlem Şahin ♥

shamanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
shamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond repute
Standart Ynt: zamanda yolculuk mümkün mü?

aslında bu fikri günümüz gerçekelri daha fazla desteklemektedir...
insanları bu denli kamçılayan yeni buluşlar yapmaya iten gerçekte bu tarz olgulardır..
aklımızı kabul edeceğimiz gerçeklerle sınırlandırdığımız sürece keşifler olmaz diye düşünüyorum..
ama sınırları kaldırıp tahtalarıda eksiltin demiyorum tabi...

taş devrinde kartallar gibi uçabilirmiyiz diye tartışsalardı aralarında kim bilir nasıl konuşmlara geçerdi ama
bu gün kartalları bile sollayarak uçabiliyoruz..

elinize bir taş alın cama atın yeterince hızlı atarsanız camı kırmazsınız desem bana inanır msınız ...

buyrun kanıtı...

Klasik fizikte dalgalar; elektromanyetik dalgalar ve mekanik dalgalar olarak iki tiptedir. Dalga deyince öncelikle hepimizin aklına sudaki dalga hareketi gelir. Bu bir mekanik dalgadır. Bir taşın suya düşmesi ile oluşan bir dalga, üzerinde bulunan bir topu yer değiştirmeden hareket ettirir. Topu sürüklemez, bulunduğu yerde düşey olarak salınır. Bu nedenle, yüzeyde suyun ilerlemesi söz konusu değildir. Yer değiştiren su değil yüzeyindeki düzensizliktir. Sudaki dalga enerji taşır ama suyu taşımaz. Yine ses dalgaları da enerji taşırlar, havayı taşımazlar. Aradaki fark, su dalgalarının "enine", ses dalgalarının ise "boyuna" dalga olmasıdır. De Broglie dalgaları iki dalga türünden farklı üçüncü bir grubu oluştururlar. Bu dalgalar olasılık dalgalarıdır. Yani, bir parçacığın belirli bir t anında, x konumunda bulunma olasılığını verir.

James Maxwell'in çalışmalarıyla (1865) elektromanyetik dalgaların birbirine dik bir E elektrik alanı ve bir B manyetik alanının aynı anda salınımından kaynaklandığı anlaşıldı. Bu dalgaların yayılma hızı ışık hızı ile aynıdır. Elektromanyetik dalgalar, kozmik, gamma, X-ışını, mor-kızılötesi ve mikrodalga, TV ve radyo olarak ayrılabilir. Bunlar boşlukta yayılabilirler. Işık ta bir elektromanyetik dalgadır. Işığı oluşturan fotonlarda hem dalga hem de parçacık özelliği çok belirgindir. Fotonun kendisi bir enerji paketi, bir momentum taşıyıcısı olduğu halde fotonun içyapısında elektrik (E) ve manyetik (B) alanlarının, sönümlü şekilde dalgalandığı görülür. E ya da B'nin salınım frekansı fotonun frekansıdır. Böyle hem tanecik hem de dalga karakteri taşıyan parçacıklara dalga (w ave) ve parçacık (particle) kelimelerinin birleştirilmesinden türetilmiş wavicle (dalgalı-tanecik) adını verenler de olmuştur (ancak yaygın kabul görmemiştir). Daha sonraki denklem hesaplarından da anlaşılacağı üzere, yavaş hızlarda parçacık karakteri ağır basarken, ışık hızına yakın hızlarda ise dalga karakteri ağır basar. Işık hızına yakın hızla atılan bir taş camı kırmadan geçebilir.[13]

işte böyle...
zaman kavramı bizim bildiğimiz gibi değildir belkide...
belki sürekli döngüler yaşıyoruzdur.. ben geçmişte ki ben e ulaşıp ona yol gösterirsem belki başka bir boyutta başka bir ben geçmişinin daha mutlu olduğunu bilerek yaşar.. neden olmasın ki...

sonuçta her biriniz başka yerdesiniz ama birbirimize aynı anda ulaşabiliyoruz..
kameralarımızı açsak görebiliyoruz..
birbirimize sevgimizi ilettiğimize inanıyoruz...
sizi hiç tanımadan bunca şeyi ulaştırabiliyorsam
kendimi bu kadar tanırken geçmişime geleceğime (korkmayın yaw küfür etmiyorum ) istediklerimi niye ulaştıramayım..

ay ben bu makaleleri okuya okuya tahtalarımı eksiltcem sonunda zaten az tahtam kaldı
açmayın kardeşim böle konuları... kış geldi lazım tahtalarım bana üştcem sonra...