Ynt: Telkinlerin Etki Etmediği Kişiler Nlp de üç tip insan olduğu söylenir.Görsel, İşitsel ve Kinestetik..
Bazı kişilerde telkinler ilk dinledikleri anda etkili olurken bazı kişilerde 1 hafta bazılarında 2 hafta bazılarındada bir ay sürebiliyor..
Acaba bu kişiler Görsel olarak mi kuvvetli.Bunun bir nedeni bu olabilir
Telkinlerin etki etmediği kişilere genel ve kısa cümlelerden oluşan mutluluk telkinini öneririm.Sadece bunu dinleyin.Bakalım bir değişim olacak mi.?
Hedefim Mükemmelleşmek
Hedef seçmek, hedefimiz ile ilgili bilgi toplamak, olumlu ve olumsuz yanlarını düşünmek, olumsuz yanlarına çözüm aramak ve harekete geçmek, sonuca ulaşıncayadek bıkmadan çözüm üretip farklı şeyler denemek ve bu başarıyı diğer kararların ve davranışların için modellemek...
Ne yapacağımızı bilerek hareket edeceğiz." Nereye gideceğini bilmeyen bir gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez."Yapacağımız ilk iş hedeflerimizin olmasıdır.
İlgi alanlarımız, ilgimizi çekmelerindeki nedenler, olmak istediğimiz karekterler ve davranışları, gelecek için planlarumuz ve şimdiki zamana düşen görevlerimiz vesaire yönleri belirleyip hemen uygulamaya geçeceğiz.
Kalkışa hazır olun emniyet kemerlerini bağlayın NLP nin harika prensipleriyle mükemmel diyarlara uçus gerçekleştireceğiz.
NLP nin hayatımıza uygulanışı ve getirdiği çözümler: İnsan yapısı kişisel gelişimin en önemli noktasıdır. Nörolojik yapı bilinerek ( görsel, işitsel ve kinestetik (dokunsal ve duygusal)) çook büyük adımlar atılabilir.
Nedir nörolojik yapı dedikleri..
Kendimizi gözlemleyerek bulduklarımızla hayatımızın mihenk taşlarını yerli yerine yerleştirerek başarının iplerini elimize alacağız.
Bir şey canınız çektiğinde içinizden bir ses mi bunu istiyor, yoksa istediğiniz seyin görüntü sü mü aklınızda canlanıyor veya içinizde bir his mi olşuyor...
Geçmiş ve gelecek ile ilgili anı ve planlarınızı düşündüğünüzde hangi üç durum söz konusu oluyor (1 görsel imgeleme, 2 işitsel imgeleme, 3 kinestetik imgeleme) olaylar veya planlar gözünüzde mi canlanıyor, o zamana ait sesler mi aklınıza geliyor yoksa sevinç ve üzüntü gibi duygusal ve dokunsal durumlarmu söz konusu oluyor, dikkatlice kendinize zaman ayırarak bunları mutlaka deneyniz...
Kendinizi tanımaya başladınız bile bunlar ne işimize mi yarayacak
Hayatımızdaki uygulama alanlarına birkaç örnek: İletişim kalitesini arttırmak, şirketinizin performansını arttırmak, reklam sektöründe, televizyonculukta veya Kişisel gelişimiznizdeki amacınıza ulaşmanızda kullanabilirsiniz, aile içi geçimsizliklerde, hayat ile alakali her alanda kullanilabilir. Siz neyi başarmak istiyorsanız onda kullanilabilir..
Peki bunu hangi yöntemleri kullanarak basaracağim?
İlk önce NLP nin kendi stratejilerini öğreneceğiz bunları kullanma metodlarını ayrıca ele alacağız.. Yani ilk önce arabayı sürmek için ehil kişi olupta sonra trafiğe çıkmak gibi birşey.
Ne demiştik ? İlk önce nörolojik yapımızı tanıyacağız...
İnsanlar dış dünyadaki olay ve durumları gözlerken veya anlam vermeye çalışırken kendi duyu organları vasıtası ile bilincine taşır ordan da bilinç altına gider, taki siz veya başka olay ve durumlar onu çağrıştırana dek..
Duyu organlarımız: Görme, İşitme, Koklama, Dokunma, Tatma ve sezgisel durumlar..
İşte bilincimiz dış dünyayı ve içimizdeki fikirleri beynimize kaydederken yine bu duyu organlarının dili ile kendi anlayacağı şekilde kaydeder.. Genelde üç ana durum vardır, Görsel, işitsel ve kinestetik. Bu durumları herkes farklı ağırlıkta kullanabilir.. Bunlara görsel içtemsil, işitsel içtemsil ve kinestetik içtemsiller diyebiliriz.
Bir doğum günü partisinde kimi insanlar mekandaki dekorasyona, insanların giyinişlerine yiyecek ve içeceklerin renklerine dikkat eder, kimisi : ortamda konuşulanlara, insanlarin seslerine ve dinledikleri müziğe dikkat eder, kimisi de : Yapılan danslara, yiyecek ve içeceklerin tatlarına, ortamdaki duygusallığa önem verir işte ilk grup görsel, ikinci gurup işitsel, üçüncü grup ise kinestetiktir..
Bu tür insanlar ile doğru ve kaliteli bir iletişim kurmak için mutlaka iç temsillerini bilmemiz gerekmektedir..
Peki biz insanlara ' Senin iç temsilin nedir diye' sorumu soracağız :))) elbette hayır Bunu da gelecek derslerde uygulayacağız..
bengibun |